Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Verslagen

Plat Zwolsch:Kamperveen & Noord Veluwe Toertocht

aangemaakt op 31 maart 2010 20:19 door ganseij

Toertocht, zondag 30 november 2003.

Ligfietsclub Plat Zwolsch organiseert:

Kamperveen & Noord Veluwe Toertocht.

Plaatsen, gebieden, streken, polders, meren, bossen, heidevelden, natuurreservaten, landgoederen, vestingen, kastelen, rivieren, bergen, dalen en beken (deze keer geen paleizen) waar we door, over of langs komen:

De route:
Het Engelse Werk, IJsselbrug, Polder Hattem, Hoog Zalk, De Zande, Kamperveen (streek), Hogeweg, De Roskam/Kamperveen (gehucht), Zwartendijk, Polder Dronthen, Noordeinde/Kampernieuwstad, Polder Oosterwolde, Drontermeer, Elburg Vesting, Landgoed Old Putten, Eekterbeek, Hoge Enk, Landgoed Schouwenburg, Kasteel Zwaluwenburg, Landgoed De Zwaluwenberg, De Hokseberg, 't Harde, Via de Knobbel de Woldberg over (na de Knobbel NIET linksaf de Zuidweg op maar rechtdoor de afdaling volledig benutten), Tongeren, Landgoed Tongeren, Tongerense Heide, Landgoed Het Feithenhof, Gortelscheberg, Gortel, Wisselse Veen, Tongerenschebeek, Dierenpark Wissel, Wissel, Oost-Raven, West-Raven, Klein Wildrust, Bervoetsbos, Majuba, Infiltratievelden, De Hooge Heide, Landgoed De Dellen, Heerder Sprengen, Ambtsbos, Zwolse Bos, Landgoed Petrea, De Leemkule, Gemeentebos Hattem, Landgoed Molencaten, De Vuursteenberg, Geboorte Bos, Hattem, Zwolle.

Pauze bij Midgetgolfcentrum en Pannenkoekenhuis in Wissel of bij De Witte Berken op West-Raven.

Antiklimmers weest gerust, van de genoemde bergen stelt alleen de klim naar de Knobbel op de Woldberg iets voor.

In de route komen enkele gravelpaden en schelpenfietspaden voor. Alle echter met een hard en vlak oppervlak. Wees in de herfst in het bos, en tijdens deze tocht, vooral op asfalt- en betonfietspaden bedacht op gladheid door bladeren en vocht. Proefrijden met een Rapido (Flevobike low-racer) leverde geen problemen op.

De route lijkt mij velomobiel geschikt. Er zijn echter enkele bochten waar met gesloten voorwielkasten een keer gestoken moet worden en een stukje voor tweewielers goed schelpenfietspad dat voor driewielers aan de smalle kant is. Een wieltje door het gras dus.

Routeplanning en voorrijden van de tocht: Bert Bom

Afstand: ca. 89 km Kruissnelheid: ca. 22 km/uur

Vertrek: Zondag 30 november 11.00 uur bij Uitspanning Het Engelse Werk

Vraag:
Op verschillende kaarten kom ik voor enkele plaatsen verschillende namen tegen voor dezelfde plaats. De Roskam wordt ook Kamperveen genoemd, ter plaatse is er geen plaatsnaamaanduiding. En Noordeinde wordt ook Kampernieuwstad genoemd, ter plaatse aangeduid als Noordeinde. Beide gehuchten liggen ten Zuid Westen van Kampen. Wat is juist ? En vanwaar de verschillende benamingen ?

Oproep:
Weet je een leuke route voor een Plat Zwolsch tocht ? Meld je dan aan om in 2004 voor een toertocht de route te plannen en de tocht voor te rijden.

Tot ziens bij de bovenstaande toertocht !

Groeten, Bert Bom.

Zie ook: http://www.platzwolsch.fietst.nl

Meer info bij Bert Bom


Grotere kaart weergeven

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Inschrijven

Inschrijven is op dit moment niet mogelijk.

Verslagen (0)