Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Ligfiets&: het tweemaandelijkse periodiek van de NVHPV

Ligfiets& (spreek uit: Ligfiets-èn) is het periodiek van de NVHPV. Ligfiets& verschijnt twee tot zes maal per jaar – op het moment maken we vier nummers per jaar. Ligfiets& staat boordevol maar is niet beperkt tot ligfietsnieuws: de ‘èn’ in Ligfiets-èn slaat op elk voertuig dat vernieuwend en mensaangedreven is, te land ter zee en in de lucht.

Kopij aanleveren

  Ligfiets& bestaat voor een belangrijk deel uit inzendingen van lezers. Bijdragen kan op drie manieren:
 • Schrijf een vakantieverhaal, beschrijf een zelfbouwfiets of -onderdeel, of doe verslag van een evenement of ander bijzonder HPV initiatief. Gebruik bij het schrijven liefst deze template (.rtf/ms-word versie),
 • en bekijk vooraf dit voorbeeld met een aantal raadgevingen.
 • Voeg foto's los toe in hoge resolutie, niet ingevoegd in het bestand met je verhaal. Een scherpe foto van 1000 pixels breed kan ten hoogste 15 cm breed worden afgedrukt. Foto's kunnen meestal in de [email=hoofdredacteur@ligfiets.net]mail[/url], als het erg groot is ontvangen we ze het liefst via WeTransfer.
 • Maak een mooie foto en voeg een kort bijschrift toe. Bij elk nummer wordt een T-shirt uitgeloofd voor de beste ingezonden foto. Bijzonder mooie foto's kunnen een plaats veroveren op de dubbel-brede middenpagina.
 • Tip ons over interessant nieuws.


Contact

Ligfiets& ontvangen? Lid worden kost bijna niets. De Ligfiets& redactie bereik je via hoofdredacteur@ligfiets.net. Dit adres wordt vaak verward met dat van de ligfiets.net internetredactie (redactie@ligfiets.net).
Persberichten van commerciële aard zijn welkom via persberichten@ligfiets.net (dit adres blokkeert sommige bijlagen).
De agenda achterin Ligfiets& wordt overgenomen van http://www.ligfiets.net/agenda, daaraan kun je online evenementen toevoegen.

Adverteren

Dankzij onze opmakers en adverteerders is Ligfiets& uitgegroeid tot een kleurrijk en hoogwaardig magazine.
Wij verwelkomen advertenties voor alles wat in brede zin met ligfietsen te maken heeft. Specificaties en tarieven vindt u in dit pdf-bestand.
U kunt ook adverteren op deze website, kijk daarvoor in het colofon van Ligfiets.net. De aanleverdata staan onderaan deze pagina. De contactpersoon voor advertenties is Rob Hebbes.

Redactie

 • Maarten Sneep (hoofdredacteur)
 • Bas de Meijer
 • Willem Jan Coster
 • Roel van Dijk
 • Cees Baerts
 • Hans Nieuwstraten (vormgeving)


Daarnaast krijgen we berichten vanuit de capsule, en de voorzitter komt met nieuws vanuit het bestuur. De advertenties worden verzameld door Rob Hebbes, en 90% van alle taalfouten worden ontdekt door Maaike en Erika.

Deze groep lijkt groot, maar heeft zeker behoefte aan ondersteuning. Nadere informatie is te krijgen bij de hoofdredacteur.

De redactie komt elke drie maanden na het verschijnen van het blad bijeen om tijdens een gezellige vergadering de inhoud van het volgende nummer te bespreken. De notulen daarvan worden niet meer op internet geplaatst, dat was in het verleden wel het geval.

Planning en deadlines

De deadlines zijn opgenomen in de agenda van ligfiets.net. De verschijningsmomenten zijn bij benadering.