Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 01 april 2022 13:00 (1175 keer bekeken) 2Reacties

BM 2022, Tyre Glider, WK Orgelet, Cruzbike, Trisled, triker, prototype, sturen, training, update

Battle Mountain 2022

Na twee coronajaren durven ze dit jaar weer het World Human Powered Speed Challenge 2022 (fb) te Battle Mountain te organiseren. Deze versie start op 10 september en duurt tot 18 september.

Tyre Glider, werkt het?

Saukki test of de Tyre Glider ook wat is voor velomobielen met dichte wielkasten (met de Quattrovelo ofwel de Quatrevelo en de Milan SL). Kunnen de bandenliggers nu weg? Saukki vertelt het je. Op Facebook ook wat commentaar.
We hadden al eerder een bericht over deze handige bandafnemer.

Championat du Monde Orgelet

Orgelet Champions du Monde circuits

Vervolgens is er ook de sprint (blauw) op de autoweg.

Prototype Cruzbike V20C

Honza post op Recumbent.news een bericht over het prototype van de Cruzbike V20C.
Deze nieuwe fiets heeft een nieuwe voorvork van carbon en ook een taps toelopende balhoofdbuis en balhoofd, plus hier en daar nog een aantal andere verbeteringen. De nieuwe V20C is ongeveer 360 gr lichter. Dat betekent dat de voorkant zelf 17 % lichter is. De complete frameset is 9,5 % lichter, en het totale gewicht van de fiets is met 3 % gedaald.

Cruzbike heeft zelfs het My Fastest Road Bike Guarantee programma, waarin ze beloven je het geld van de aankoop terug te geven als je op de V20C niet sneller bent dan op je huidige ongestroomlijnde racefiets. Het maakt niet uit of het een standaard fiets of een ligfiets is.

Citroën 2CV vering in trike

Ben Goodall van Trisled heeft over de laatste ontwikkeling: de volledig geveerde trike, Back O’ Bourke die later dit jaar verkrijgbaar komt, heeft het ontwerp van de vering geleend van de wereldberoemde Citroën 2CV, bij ons ook bekend als de Lelijke Eend. Met deze trike kan je met eieren zonder zonder gevaar voor breken door ruw terrein laveren (de eieren dan niet laten vallen). Een geweldige vooruitgang!

Op Recumbent.news zijn twee filmpjes te zien, de een toont waarom Ben Goodall voor dit type voorwielophanging heeft gekozen, de andere toont een quad met hetzelfde type van de 'Eend'-ophanging, zowel voor als achter.
Zie ook Trisled.

Triker gespot

In Den Helder is een trike gespot op Google Maps.

Diezelfde trikerijder ziet in Den Helder ook een verkeersbord met een verwarrend aantal aantal pijlen.

Prototype vering voorwiel

David Sommerfeld heeft de afgelopen wintermaanden benut om wat te knutselen, zo meldt hij op de Facebookpagina van de World Human Powered Speed Challenge. Uitkomst is een prototype van een vering van de voorvork.
Jonothan Woolrich ziet wel iets in het concept, wat niet heel verwonderlijk is, gezien hij ook al eens met een dergelijk ontwerp bezig is geweest.
Doug Grosjean kent vergelijkbare dempers op motorfietsen, een vergelijk dat in een antwoord van David ook bevestigd wordt.

Stuurstang uitlijnen

Jan geeft deze week uitleg over de stuurinrichting van een velomobiel. Wat kunnen de oorzaken van een scheef staand stuur zijn, en hoe los je het op?

Training

Ook op het YouTube-kanaal van Velomobile World vinden we deel twee van het bericht over de voorbereidingen van Holger Seidel voor zijn recordpoging. Deel 1 van de video vind je in het Vrijdagbericht van vorige week.

Update

Zondag 3 april a.s. komt Gary Solomon in zijn Laidback Bike Report met zijn jaarlijkse overzicht, van de actuele zaken waar velomobielproducenten momenteel mee bezig zijn. Eén van de mensen die aan het woord komt is Aleksey Ganshin (aka Velodreamer).

Redactie

Reacties (2)

avatar

En aanstaande zondag natuurlijk de mogelijkheid om te kijken hoe je er conditioneel voorstaat op de wielerbaan in Apeldoorn: https://ligfiets.net/event/4325/wintertraining-apeldoorn.html

janmarcel, 01 apr 2022 15:04

TeJayLigFts

En nu al 16 deelnemers!

TeJayLigFts, 01 apr 2022 15:12