Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Verslagen

EUSTAFF in Nederland

aangemaakt op 31 maart 2010 20:18 door herbert

Anders, vrijdag 20 september 2002.

De derde Europese ligfietsestafette kwam door Nederland.

Een estafette dwars door Europa. Dag en nacht doorfietsen, met gemiddeld 30km/u op de teller. Het gebruik van volgauto's is niet toegestaan, om de aandacht op de autovrije dag te leggen.

Een vriendschapsboodschap wordt sneller dan de post verzonden.

Een groep Denen vertrok donderdag 19 september om 6:00 uur uit Kopenhagen. Na noord-Duitsland, Nederland, Belgie, zuid-Duitsland en Zwitserland hebben franse ligfietsers de laatste kilometers voor hun rekening genomen. Na de zeer voorspoedig verlopen etappes hebben de Zwitsers helaas vertraging opgelopen door zware regenval. In de op een na laatste etappe werd nog een poging gedaan dit goed te maken: 120km met 46,24 km/u gemiddeld!

Hoofdorganisator is de duitse ligfietsvereniging die in 2000 een estafette van Biel in Zwitserland naar Ålborg in Denemarken op de weg zette. In 2001 volgde een ligfietsestafette van Marseille naar Kopenhagen. In 2002 werd opnieuw een ligfietsestafette georganiseerd. Dit maal ging de monstertocht van Kopenhagen naar Marseille, omdat ook in Frankrijk de autovrije dag gevierd werd.

Op deze pagina's staat informatie van en voor deelnemers en geinteresseerden.

Zie ook: http://home01.wxs.nl/~tieme143

Meer info bij Herbert Tiemens

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Inschrijven

Inschrijven is op dit moment niet mogelijk.

Verslagen (0)