Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Verslagen

Toertocht GEANNULEERD

aangemaakt op 06 januari 2020 21:42 door MooiBennekom , bijgewerkt op 17 mei 2020 13:02 door MooiBennekom

Toertocht, Veenendaal De Klomp, zaterdag 23 mei 2020.

Beste liggers, Met de versoepeling van de Coronaregels sinds 11 mei is er (nog steeds) veel onduidelijkheid. Daarom heb ik na ampele overweging besloten de toertocht van “Mooi Bennekom” op 23 mei niet door te laten gaan.

Daarbij speelt vooral de onduidelijkheid of onze toertocht nu een “sportevenement” is of een “georganiseerde samenkomst” (samenkomsten zijn in principe niet toegestaan). En aan het risico op de hoge boete plus een "strafbeschikking" wil ik de deelnemers en mijzelf niet blootstellen (“De boete voor meerderjarigen is vastgesteld op € 390 [...]. Voor organisatoren van samenkomsten of evenementen en voor bedrijven kan de boete oplopen tot € 4350.”). En dan kunnen er lokaal ook nog gemeentelijke aanvullende verboden worden afgekondigd; zie die maar allemaal te achterhalen. Je zult dan maar toevallig een rechtlijnige handhaver treffen die de regelgeving wel erg letterlijk neemt.

Dus ligfietsgenoten, nog een maandje geduld (de volgende toertocht is zaterdag 27 juni). Hopelijk gloort er dan meer helderheid in de Corona-duisternis.

Zie ook: https://sites.google.com/site/mooibennekom/

Meer info bij Gerrit Boudewijn

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Inschrijven

Om je in te schrijven dien je ingelogd te zijn.

Verslagen (0)