Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 8Verslagen

Zwaan-kleef-aan vanuit Purmerend

aangemaakt op 14 december 2019 11:58 door Theo_van_Soest , bijgewerkt op 16 december 2019 22:41 door Theo_van_Soest

Toertocht, Koemarkt in Purmerend, zaterdag 28 december 2019.

Theo Mol staat op de Koemarkt van 06:30-07:00 uur.

Voor de laatkomers, calamiteiten enz. zijn telefoonnummer: 06-12453963
Theo heeft een gpx-kruimeltjesspoor gemaakt op basis van de Fietsersbond Routeplanner.

Meer info bij Theo Mol

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.



Inschrijven

Om je in te schrijven dien je ingelogd te zijn.

Verslagen (8)

nvanderwal

Dag Theo,
Utrecht-Purmeren is jarenlang mijn woon-werk verkeer (te fiets) geweest. Ik had een prachtige route langs de golfbaan Waterland en door IJburg. Ik kan je gpx niet uitlezen, maar ik denk dat de routeplanner deze route niet geeft.
Als je hem kan gebruiken, dan kan ik hem in google maps zetten en je toesturen; het is grofweg de route tussen Ilpendam en het Amsterdam Rijnkanaal.

nvanderwal, 21 dec 2019 20:56

Fredvandenhauten

Theo,
ik zie je wel onderaan de nesciobrug / Amsterdam Rijnkanaal aan de oud diemen zijde omstreeks 07:45 / 08:00 uur.

groeten Fred vd Hauten DF100

Fredvandenhauten, 23 dec 2019 11:07

theomol

Hi Niels,

Ik woon niet ver van de golbaan en van hier tot IJburg weet ik het wel een beetje, denk ik. Door IJburg heen kom ik niet zo vaak dus dat ga ik in de komende dagen bij daglicht verkennen.
Als je een goede tip of een mooie route hebt dan ben ik benieuwd, stuur maar op. Mijn nummer en adres staan in het evenement.

theomol, 23 dec 2019 22:05

nvanderwal

Dag Theo,

De route is aan je gemaild. Ook via het fietspad langs de spoorbrug even verderop is mogelijk, maar de route heeft daar scherpe bochten. En waarschijnlijk is er ook een route mogelijk via de nieuwe brug bij Nichtevecht, maar die brug is van na mijn werkzaamheden in Purmerend dus die route heb ik nooit geprobeerd.

nvanderwal, 24 dec 2019 22:02

theomol

Dag Niels,

Dank voor de route, dat is voor mij zo ongeveer de vaste route om Amsterdam heen richting Utrecht of het Gooi.
Over de spoorbrug (naar Weesp, is dat wat je bedoelt?) heb ik het afgelopen jaar geprobeerd, daar moest ik steken met de Quest. Dan is de diemerkant makkelijker.

theomol, 25 dec 2019 23:10

nvanderwal

Die spoorbrug bedoelde ik. Ik heb hem met de Quest vaak genomen. Die route was beter dan via de Nesciobrug, de autobrug ernaast en de brug bij Diemen bestond eerst nog niet.
Steken met de Quest vond ik door de voetgaten nooit een probleem; bovendien is die bocht (dus de bocht voor de brug) heuvelop en kon je je zonder afzetten achteruit laten rollen. De bocht na de brug kon ik altijd in 1 keer nemen door goed buiten, binnen, buiten te sturen.
Hopelijk heb je een goede route door het begin van Utrecht. Onder het spoor (na station Maarsen) door is prima, maar daarna is het industrieel autogebied en attent rijden. Ga je omhoog na de de spoorbrug bij de DE fabriek?

nvanderwal, 26 dec 2019 16:39

Fredvandenhauten

Heren, gaan we zonder winterkap? Het weer ziet et goed uit. Kunnen we beter kletsen onderweg.

Fredvandenhauten, 27 dec 2019 13:09

theomol

Ja, al was het maar omdat ik geen winterkap heb. Als het even kan rijd ik ook zonder het schuimdeksel, dat heb ik afgeleerd in de drie jaar dat ik een DF had. Met de QXS heb ik het deksel alleen nodig als het heel koud is of hard regent. De Nesciobrug is morgen denk ik een mooie plaats om de schuimkap weer onder dek te plaatsen.

Hoe Ben in z'n QV zit weet ik niet.

Ik heb gisteren even verkend hoe de Nesciobrug vanuit het Noorden te bereiken is, dat was heel makkelijk bij daglicht en in het donker kan ik 'm ook vinden.

theomol, 27 dec 2019 21:37