Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 8Verslagen

Paas- en herfsttreffen XXI

aangemaakt op 14 oktober 2019 13:22 door wakkermans , bijgewerkt op 09 oktober 2020 03:17 door wakkermans

Treffen, De Nieuwe Hof, Otterlo, vrijdag 09 oktober 2020.

Nadat de lockdown het Paastreffen op de knieën heeft gedwongen, maken we ons nu op voor een Paas/Herfsttreffen onder het anderhalve meter regime. Harry Gijsman heeft het logo voor ons aangepast. Kampeerboerderij De Nieuwe Hof heeft met ons meegedacht door extra zitruimte te creëren.

Naast de verwarmde verblijfsruimte die normaal gesproken makkelijk 60 personen kan huisvesten is de naastgelegen opslagloods leeggeruimd. Dit is een halfopen schuur waarin je beschut zit tegen de elementen, en waar we indien nodig een vuurschaal kunnen plaatsen. Het apart hiervan gelegen nachthok waar normaal 60 personen kunnen slapen mag nu voor maximaal 50% bezet worden. Ons advies is om indien mogelijk buiten op de camping te overnachten, dat is de veiligste optie.
De keuken zal tijdens de maaltijdbereiding alleen toegankelijk zijn voor de kok en door hem/haar aangewezen hulptroepen. De maaltijd zal zowel binnen als in de loods worden genuttigd, zodat iedereen veilig afstand kan houden.

Het programma is heel kort als volgt:
- Vrijdagmiddag/avond 9 oktober aankomst en ontvangst met overheerlijke herfstsoep.
- Zaterdag toertochten in een gezins, klets- en scheurvariant. Daarna gezamenlijke maaltijd.
- Zondagochtend: Jaarvergadering NVHPV. Hiervoor dien je je apart aan te melden, zie agendabericht. Daarna naar huis fietsen.

Programma

Vrijdag is vanaf 16:00 de groepsaccomodatie open. Het plan is om een 'berghuttensoep' te maken, vol met groenten en granen om de koolhydraatvoorraden aan te vullen. Het eten wordt om 19:30 opgediend (neem een snack mee als je vroeg komt). Daarna wordt er gekletst en kun je een gezelschapsspelletje doen als je maar ver genoeg uit elkaar blijft.

Zaterdag zijn er toertochten in drie smaken: een scheurvariant voor doorfietsers, een kletsvariant voor gezelligheidsrijders en een gezinsrit voor wie lekker vaak wil stoppen onderweg, zie hieronder. Daarna wordt er weer gekookt, de keuze is tussen vleesstoofpot met rijst en groentestoofpot met linzen.

De zondag begint met paaseikeltjes zoeken voor de vroege vogels. Daarna vindt de NVHPV jaarvergadering plaats in de accomodatie. Daarvoor dien je je apart aan te melden. Daarna leveren we het geheel veegschoon op en keert iedereen zo veel mogelijk op gepaste afstand samenfietsend huiswaarts.

Toertochten op zaterdag 10 oktober

Uitgangspunt voor de toertochten dit jaar is dat ze alle drie langs het Survivalrunparcours in Hoenderloo lopen, met als opdracht om daar een groepsfoto te maken die geheel voldoet aan de Coronaregels. Op 26 september heeft de KaToCo een uitgebreide Veluwe inspectie gedaan om wegen te vinden die ook voor velomobielen goed begaanbaar zijn. Dat heeft geleid tot ingrijpende wijzigingen die hieronder zijn doorgevoerd. Het beginstuk van de scheur- en kletsroute gaat niet langer langs De Mossel (fraai maar over smalle leempaden), maar langs de N310. Na 18 km verdwijnt het blik uit het zicht en wordt het natuurschoon overweldigend.

- Planning en lunch
Voor de lunch is ons bezoek aangekondigd bij De Zevensprong. Het restaurant heeft twee ingangen, een voor binnenzitten en een voor buitenterras/afhaal. Wegens Corona kan er maximaal één groep (scheur/klets/gezin) binnen zitten. Buiten is ruim voldoende plaats. De planning is:
Scheurgroep: vertrek 9:30, lunch 12:00
Kletsgroep: vertrek 10:00, lunch 12:45
Gezinstocht: vertrek 10:30, lunch 13:30

- Scheurroute (25-35 km/uur)
Rijders van de scheurroute worden getrakteerd op de Posbank, Lange Juffer en Loenermark, uitsluitend over asfaltwegen. Bij de Posbank is het even stevig klimmen, en let op bij de afdaling naar Groenendaal, hier zit een boomwortelobstakel van formaat in. De Woeste Hoefweg naar Hoenderloo nodigt uit tot scheuren.

Na de lunch kun je op het survivalrunparcours even in de touwen hangen. De tocht gaat via een bochtig betonfietspad naar Radio Kootwijk (wees galant naar tegenliggers) en sluit af met nog een prachtig scheurstuk over de Heetweg.
Heenweg (57 km, 210m klimmen): zie Google Maps voor street view of Fietsrouteplanner voor GPX export.
Terugweg (28 km, 110m klimmen): zie Google Maps voor street view, of Fietsrouteplanner voor GPX export.

- Kletsroute (20-25 km/uur)
Rijders van de Kletsroute betreden de Loenermark met zijn heidevelden via een kortere route, het afsnijden gaat via een stuk grindweg van ca. 1 km lang. Ook hier geldt: let op boomwortel in afdaling naar Groenendaal. De lunchplek is evenals de terugweg gelijk aan die van de scheurroute.
Heenweg (45 km, 160m klimmen): zie Google maps voor streetview of Fietsrouteplanner voor GPX export.
Terugweg (28 km, 110m klimmen): gelijk aan scheurroute terugweg. Of kies voor de veel kortere gezinsroute (12 km).

- Gezinsroute (15 km/uur met pauzes)
De gezinsroute is 37 km lang met 100 m klimmen, zie Google Maps voor streetview, en Fietsrouteplanner voor GPX export. Deze tocht is voor iederen die niet ver wil fietsen en wel vaak wil pauzeren. We stoppen op plekken waar ook voor de in-de-fietskarzitters wat te doen is. De eerste stop is na 9 km bij uitkijktoren Kootwijkerzand, de tweede na 16 km bij Radio Kootwijk waar we ons laten verpletteren door dit kolossale gebouw, de derde na 25 km bij Survivalrunparcours Hoenderloo, de vierde na 26 km bij De Zevensprong en/of IJs van Co voor de broodnodige lunch, en de vijfde na 33 km op een geheim weggetje waar nooit iemand komt.

Praktische informatie

Je kiest zelf bij de inschrijving aan welke onderdelen je mee wilt doen, en hoeveel nachten je wilt blijven slapen. Voor het slapen heb je ofwel je eigen tent en kampeerspullen nodig, ofwel je slaapt op een van de drie slaapzalen. In dat geval breng je een slaapzak en hoeslaken mee. De slaapzalen zijn in een apart gebouw, los van de verblijfsruimte. Bestek en borden zijn op locatie aanwezig. Wij zorgen voor thee/koffie, maar voor alle het andere drinken, ontbijt en alcoholhoudend spul zorg je zelf, er is een Spar supermarkt in Otterlo (2 km), open op vr./zat. tot 19:00, of de Plus in Harskamp, open vr. tot 21:00 en zat. tot 20:00. Als je niet meedoet met de gezamenlijke maaltijden kun je voor je tent je eigen kostje koken. Wil je alleen meedoen met de toertocht maar niet overnachten? Dat is prima, maar als je een auto parkeert op de boerderij, schrijf je dan in als daggast-met-auto.

De inschrijving is geopend, vanwege de coronamaatregelen is plaats voor maximaal 30 deelnemers. In de keuken en in de groepsruimte geldt een mondkapjesplicht. Het masker mag af als op je stoel zit op veilige afstand van anderen. Mocht je kort voor het treffen klachten hebben die passen bij een mogelijke coronabesmetting, blijf dan thuis en laat je testen. Het kan ook zijn dat er (locale) lockdowns komen die opnieuw roet in het eten gooien. In beide gevallen kun je je inschrijfgeld terugvragen. Als je na inschrijving besluit om toch niet te komen, laat dit dan zo vroeg mogelijk weten aan de katoco, zodat we de vrijgekomen plaats aan iemand anders kunnen geven.

Zie ook: http://campingdenieuwehof.nl

Meer info bij Kampeer en toercommissie

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Inschrijven

Inschrijven is op dit moment niet mogelijk.

Verslagen (8)

mvdillen

Eindelijk weer gezellig treffen! Ik ben mn breiwerkjes al aan het opzetten.....

mvdillen, 21 sep 2020 13:12

sjoerdp

Gaat het nog door? Aanpassingen nodig i.v.m. nieuwe Corona maatregelen? Ieder voor zich koken bijvoorbeeld? Donsjas mee om lekker buiten te kunnen zitten met een vuurkorf!

sjoerdp, 30 sep 2020 19:24

NoStress

Ik denk het wel Sjoerd. Het lijkt dat de nieuwe maatregel geen invloed hebben op ons treffen. Max 30 personen en geen openbare ruimte. Hoewel..beetje afstandelijk maar wel eindelijk weer een treffen. Daar verlang ik toch wel weer naar. Misschien juist wel weer lekker ouderwets overzichtelijk en weer veel buiten zijn met de fiets, OH-en bij een kampvuur en in kleine tentjes slapen. Was dat ooit niet de essentie van paas- en herfsttreffen?
En de ledenvergadering natuurlijk.

NoStress, 01 okt 2020 05:15

avatar

De komende weken kan er nog aan de knoppen gedraaid worden, maar zoals het er nu voorstaat zijn bijeenkomsten in de beslotenheid van een vereniging en aansluitend bij de doelstelling van die vereniging niet onderworpen aan de maximale gezelschapsgrootte van 4. Wel aan de maximale groepsgrootte van 30 in binnenruimtes of 40 in buitenruimtes.
https://www.vggm.nl/ufc/file2/hgm_internet_sites/unknown/05cb8ac7ad99ff33a7662941ba5f4d99/pu/20200929_Noodverordening_coronacrisis_29_september_2020.pdf

wakkermans, 01 okt 2020 13:20

avatar

Helaas, vanwege mijn vrijwillige quarantaine komen mijn gepimpte BrabantAlleweder en ik niet naar het treffen.
Ik ben in contact geweest met iemand die nog getest moet worden op covid.
Allemaal veel plezier.

CCGimmick, 08 okt 2020 21:31

NoStress

Jammer Joop. Ik was heel benieuwd. Mede een reden juist wel te gaan. Een andere keer dan maar. De wereld vergaat nog niet meteen. ;-)

NoStress, 11 okt 2020 13:46

NoStress

Een groot woord van dank aan KaToco voor het door laten gaan van het Paas/Herfstreffen.
De hele week weer eens lekker in kampeerstemming geweest. Dat was veel te lang geleden. Gut, wat heb ik dat gemist.
Dat het wat fris was mocht voor mij de pret niet drukken. Ik ben een 24 uur buitenmens. Slecht weer bestaat niet. Alleen slechte uitrusting. Sommige fietsers fietsen in de regen. Andere worden gewoon nat. Dat is een verschil in beleving.
Het was heerlijk fietsweer. De toertocht was goddelijk mooi met zon overgoten. Wat wonen we toch in een mooi land (Maar dat wisten we al lang). De Veluwe verveelt mij nooit.
De camping was lekker ruim en stil door gebrek aan andere bezoekers en ook wel weinig eigen treffengangers. Voor binnen zitten was het mij een beetje te veel risico. Mijn werk en het voortbestaan van het bedrijf hangt er vanaf. Val ik uit dan is het einde oefening.
Ik heb in april zeer waarschijnlijk al een lichte vorm van Covid gehad. Mijn longcapaciteit is in een dag sterk verminderd en nauwelijks meer hersteld. Daar heb ik nog dagelijks hinder van. Het weer dreef de meeste van ons naar binnen en op elkaar. Al dan niet met een mondkapje.
Aan de organisatie lag het niet. Alles verliep zo normaal mogelijk. Heerlijk eten en met de nodige reserve uitgedeeld. Super goed. We hadden voor zaterdag ons eigen potje gekookt maar was helemaal niet nodig geweest. De maaltijdverdeling verliep veilig. Mooi en gewaardeerd detail was de Paas/herfst eikel van chocola. Leuk! Hou de moed en (paas)traditie er in in deze tijden. Daar hou ik van.
Zaterdag een zonovergoten toertocht door misschien wel het mooiste deel van Nederland. Maar kan ik niet beoordelen want ik ben als Veluwe bewoner erg partijdig ;-)
Door het uitblijven van een kampvuur(schotel) of andere buitenverwarming op zaterdagavond waren we slechts 2 'gezinnen' die de heerlijke buitenlucht trotseerde op gepaste afstand. Ik vraag mij af wie de bikkels waren. Binnen met een 'blauwe neus' (en mogelijk besmetting) of wij buiten met een blauwe natte neus met net wat minder risico.
Desondanks toch de nodige mensen gesproken, al was ik soms niet geheel aanwezig. (Ook een nasleep van Covid, overdreven vermoeidheid)
Ik heb als een marmot in winterslaap gelegen op de loungebank buiten in de open lucht. Samen met de huiskat(er) die verslaaft leek aan een onstilbare aaiziekte. :-D
Wat mij betreft een prachtig fiets en kampeerweekeind en ietsje minder dan gehoopt (en lichamelijk in staat) treffen door de natuurlijk ontstane scheiding van binnen- en buitengangers.
Maar betere tijden komen vast nog wel eens weer. Ben in elk geval blij dat ik gegaan ben. Nergens spijt van.
Mijn vader zei eens, "je moeder en ik zijn in de oorlog getrouwd en hebben in die tijd 3 kinderen gekregen. Het was wat lastig. We moesten ons voegen wat wel mogelijk was. En je moest voorzichtig zijn. Maar als we toen niet gewoon waren doorgegaan met leven en de oren hadden laten hangen, was jij er nu niet geweest. Vergeet dat niet." Ik ben ze daarvoor dankbaar en denk er juist in deze Coronatijd vaak aan.
Dank KaToCo voor jullie volharding. Het siert jullie.

NoStress, 11 okt 2020 14:04, bewerkt op 11 okt 2020 15:29

avatar

Dank voor je verslag T-, ik vroeg mij al af of 't door was gegaan. Geen facebookberichtjes. Ik kan niet wachten tot de winter voorbij is en richting de zomer gaan. Hopelijk hebben we dan nog meer grip gekregen op dit virus. Herstel ze verder!! En allen: blijf gezond de komende tijd!

Grastakkur, 15 okt 2020 11:05, bewerkt op 15 okt 2020 11:07