Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Verslagen

Paastreffen XXI - Online/uitgesteld

aangemaakt op 15 augustus 2019 17:17 door wakkermans , bijgewerkt op 27 maart 2020 07:22 door wakkermans

Anders, De Nieuwe Hof, Otterlo, vrijdag 10 april 2020.

Corona-virus update 23 maart: de Nederlandse regering heeft alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden. Het Paastreffen is uitgesteld tot 9-11 oktober, en om toch voor die tijd bij te kletsen organiseren we online spelavonden waarvoor je je hieronder kunt inschrijven.

Bekijk hier het vrolijke Paastreffen 2020 logo van Harry Gijsman.

Corona-virus

23 maart 2020 - Vanwege de maatregelen ter bestrijding van de Corona-virus pandemie hebben we moeten besluiten om het treffen af te gelasten. Wie zich reeds heeft opgegeven krijgt het inschrijfgeld terugbetaald. Ter vervanging van dit sociale evenement organiseren we online spelavonden op zaterdag 11 en zondag 12 april, dit doen we via de website van boardgame arena. Bekijk de lijst met beschikbare spellen. Tijdens het spelen kun je via de chat een kletspraatje met elkaar houden. Wij hebben drie spellen gevonden die al eerder op het Paastreffen zijn gesignaleerd: Keezen, Dixit en Machiavelli. Bij de inschrijving kun je je interesse in een of meer spellen aangeven, dit alles geheel vrijblijvend. In het commentaar hieronder kun je een verzoek indienen om meer spellen in de lijst op te nemen. Om mee te doen maak je een account aan op boardgamearena.com, en stuur je vervolgens je account naam naar katoco@ligfiets.net. Wij voegen je dan toe aan de Paastreffen groep. Een account waarmee je kunt deelnemen aan spellen is gratis; om een nieuw spel te starten moet je een betaald account hebben. Daar zorgen wij voor.

Hieronder de originele tekst over het 21e Paastreffen.

Introductie

Het bevalt prima bij De Nieuwe Hof. Wat niet stuk is hoeft niet gerepareerd, dus het recept van vorig jaar blijft staan. Vrijdag aankomst en half-verzorgde maaltijd. Zaterdag aankomst laatkomers, buitenspellen en lekker eten. Zondag toertocht, maaltijdsoep en wat daar nog bij geimproviseerd wordt. Maandag terug naar huis en blogs bijwerken.

Oproep

Zaterdag spelen we het buitenspel Kubb. Wie heeft het en neemt het mee? Gezelschapsspellen voor zaterdagavond zijn eveneens heel welkom. Zet het in het commentaar onder dit bericht.

Programma

Vrijdag is vanaf 16:00 de groepsaccomodatie open. Traditiegetrouw gaat er een groep bij de Harskampse Chinees eten. Wie goedkoper uit wil zijn kan zich inschrijven voor een incomplete pastamaaltijd. Incompleet betekent dat er alleen een pan pasta en tomatensaus gemaakt wordt. Wil je vlees(vervanger), een toetje of een voorafje dan kun je dat zelf klaarmaken in de keuken.

Zaterdag zijn er diverse activiteiten die door de deelnemers zelf georganiseerd worden ('wie gaat er mee naar ...'), kijk in het commentaar onder dit bericht of in de ligfiets.net agenda. Zaterdagmiddag gaan we vanaf een uur of drie op het voetbalveldje achter het groepsverblijf het spel Kubb spelen (zie oproep 2). Vanaf een uur of vijf zal kok Marieke een snijploeg samenstellen om gezamenlijk een lekkere maaltijd te bereiden.
's-Avonds volgt dan het onderdeel 'Spellen spelen met vreemde snuiters', waarbij je een gezelschapsspel speelt met mensen die je nog niet (zo goed) kent. Dit onderdeel is net als alle andere onderdelen geheel vrijblijvend, je kunt je ook net als vele anderen met je (zelfmeegebrachte) biertje in je stamkroeg wanen.

Zondag zijn er toertochten in drie smaken: een scheurvariant voor doorfietsers, een kletsvariant voor gezelligheidsrijders en een gezinsrit voor wie lekker vaak wil stoppen onderweg, zie hieronder. Daarna wordt er weer gekookt. Ons aanbod bestaat uit een gezonde maaltijdsoep (vegetarisch, misschien ook vleesvariant) en zoetigheid toe. Wie meer wil: er is een grote oven, er zijn koekepannen, je kunt een BBQ setje meenemen, etc.

Maandag leveren we de accomodatie veegschoon op en keert iedereen zo veel mogelijk samenfietsend huiswaarts.

Toertochten op Paaszondag

Uitgangspunt voor de toertochten dit jaar is dat ze alle drie langs het Survivalrunparcours in Hoenderloo lopen.

De scheurroute werd door de voorrijder ook wel bikkelroute genoemd vanwege venijnige klimmetjes rondom de Posbank. Voor de heenweg tot het survivalrunparcours (51 km, 230m klimmen), zie Google Maps voor streetview of fietsersbond (ter goedkeuring) voor GPX export, en voor de terugweg (28 km, 100m klimmen), zie Google Maps voor street view, of Fietsrouteplanner voor GPX export.

In de kletsroute zijn de meest venijnige stukken verwijderd, maar blijven wel prachtige passages door de Veluwe behouden. Voor de heenweg tot het survivalparcours (45 km, 170m klimmen) zie Google maps voor streetview of Fietsrouteplanner voor GPX export. Voor de terugweg (22km, 90m klimmen) zie Google maps voor streetview of Fietsrouteplanner voor GPX export. Als je terug met de gezinsroute meegaat is het 10 km korter.

Waarschijnlijk wordt er geluncht door de scheurders en kletsers bij De Zevensprong.

De gezinsroute is 37 km lang met 100 m klimmen, zie Google Maps voor streetview, en Fietsrouteplanner voor GPX export. Deze tocht houdt lekker vaak een pauze op plekken waar ook voor de in-de-fietskarzitters wat te doen is. De eerste stop is na 9 km bij uitkijktoren Kootwijkerzand, de tweede na 16 km bij Radio Kootwijk waar we een kleine lunch nuttigen, de derde na 25 km bij Survivalrunparcours Hoenderloo, de vierde na 26 km bij "IJs van Co", en de vijfde na 33 km op een geheim weggetje waar nooit iemand komt.

Praktische informatie

Je kiest zelf bij de inschrijving aan welke onderdelen je mee wilt doen, en hoeveel nachten je wilt blijven slapen. Voor het slapen heb je ofwel je eigen tent en kampeerspullen nodig, ofwel je slaapt op een van de drie slaapzalen. In dat geval breng je een slaapzak en hoeslaken mee. De slaapzalen zijn in een apart gebouw, los van de verblijfsruimte. Bestek en borden zijn op locatie aanwezig. Wij zorgen voor thee/koffie, maar voor alle het andere drinken, ontbijt en alcoholhoudend spul zorg je zelf, er is een Spar supermarkt in Otterlo (2 km), open op vr./zat. tot 19:00, of de Plus in Harskamp, open vr. tot 21:00 en zat. tot 20:00. Als je niet meedoet met de gezamenlijke maaltijden kun je je eigen kostje koken, dat mag ook in de keuken op tijden dat er geen groepsmaaltijd bereid wordt.
Wil je alleen meedoen met de toertocht maar niet overnachten? Dat is prima. Als je een auto parkeert op de boerderij, schrijf je dan in als dag-gast.

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Inschrijven

Om je in te schrijven dien je ingelogd te zijn.

Verslagen (0)