Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 1Verslagen

Herfstrit Eindhoven e.o., heidegebieden

aangemaakt op 19 oktober 2016 22:24 door ray076 , bijgewerkt op 20 oktober 2016 10:05 door ray076

Toertocht, Eindhoven, dinsdag 25 oktober 2016.

Met een kleine groep gaan we deze mooie rit rijden, maar zouden u ook graag willen uitnodigen. Deze rit gaat door een gebied waar de vereniging nog nooit heeft gereden: De ontginningen onder Eindhoven tot de Belgische grens. Deze hopelijk mooie dag wordt rustig aan gereden, een tempo van ten hoogste 24kmu over geasfalteerde bospaden.

Het gebied tussen Eindhoven en de Belgische grens is pas ontgonnen na de uitvinding van kunstmest. Door voortschrijdend inzicht in de jaren 20 is een gebied ontstaan waarin een deel van de vennen is behouden, en dankzij de invasie van de Duitsers zijn grote delen van de heidegebieden nooit aangetast.

De bodem kenmerkt zich als een zeer voedselarme zandgrond, het doet denken aan de Veluwe. Die schrale omgeving met natte vennen zijn zeer kenmerkend voor de prachtige kempen.

De groote heide is het eerste productiebos waarin rekening is gehouden met recreanten, hierdoor is het nu mogelijk om van Eindhoven tot de grens je in een droomlandschap te wanen die veranderd met het jaargetijde, maar waarin specifieke adembenemende natuurwaarden destijds zijn behouden.

Onze route Gaat door de ontginningsgebieden ten zuiden van Eindhoven, 45 of 55km (ligt aan het weer). we starten om 12u bij mij thuis, wanneer iedereen zijn lunch op heeft. We stoppen 2 keer, de eerste keer bij een schuilhut, de 2e bij een restaurant waar een lichte maaltijd of gebak kan worden genuttigd. De tocht eindigt midden in Eindhoven voor het avondeten bij happy italy.

Kort:
12:00 St. Gerlachstraat 8, Eindhoven, koffie staat klaar;
12:30 vertrek na geouwehoer;
13:30 eerste eetpauze;
15:00 lange pauze met gebak of lichte maaltijd;
17:00 Bezoek Happy italy, een goedkope, snelle en heerlijke italiaan;
18:00-18:30 op huis aan.

kosten:
€5 koffie met gebak
€10 avond eten
Zelf lunch en drinken meenemen.

Fietsen:
Deelnemers dienen fietsen te hebben met banden gelijk of lekbestendiger dan een kojak, tevens dient de fiets in goede staat te verkeren. Tevens is aanmelden gewenst.

Velomobielen zijn welkom, maar liever de open ligger vanwege smalle paden. Hoewel de paden breed genoeg zijn, kunnen er tegenliggers zijn.

Bij zeer slecht weer gaat de tocht uiteraard niet door, maar het regent bijna nooit.

tot dan!
Raymond van Vugt
St gerlachstraat 8, Eindhoven
00316 481 231 74

Meer info bij Raymond van Vugt

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Inschrijven

Om je in te schrijven dien je ingelogd te zijn.

Verslagen (1)

Lorhijn

Verslag van de rit staat op http://toerkanjer.blogspot.nl

Lorhijn, 27 okt 2016 08:26