Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Verslagen

Toertocht Bollenstreek

aangemaakt op 18 maart 2016 22:32 door Michallenge , bijgewerkt op 15 april 2016 11:29 door Michallenge

Toertocht, Noordwijk, zondag 17 april 2016.

Zondag 17 april is een week voor het bloemencorso van de Bollenstreek. De ervaring leert dat dan de meeste bloemen op zijn mooist zijn en dus een mooi moment voor een tocht door de streek.

Stand van zaken vrijdag 15 april: 8 rijders aangemeld waarvan 5 via de lokale media.

Bollentoertocht zondag 17 april.

Zondag 17 april is een week voor het bloemencorso van de Bollenstreek. De ervaring leert dat dan de meeste bloemen op zijn mooist zijn en dus een mooi moment voor een tocht door de streek.
Dat doen we niet alleen, en het was dan ook een hele toer om een respectabel aantal kilometers door de bollenvelden te vinden zonder alle routes te gebruiken die door autoklassieker- , motor- en toerclubs worden bereden. Ik kan niet garanderen dat het ook zo zal verlopen maar de intentie is er om autoluw te rijden.

Bij elkaar heb ik een tocht van 60 kilometer op de routeplanner uitgezet die start en eindigt bij Noordwijk Buiten, een theeschenkerij midden in het bollenland in een voormalige bloemenkas. Het lijkt me leuk om daar enigszins ruim voor 11.00 uur te verzamelen, de koffie en thee is klaar tenslotte, en dan tegen 11 uur te gaan rijden. De tocht zal zo’n 3,5 uur duren en eindigt weer in de kas waar voldoende parkeergelegenheid is als je toch met de auto komt.

Vorig jaar startte de tocht bij de vuurtoren van Noordwijk deze is slechts op een afstand van twee kilometer verwijderd van de start en finishplaats dus als je achteraf nog ‘een boulevardje wilt pikken’ is dat nou ook geen dagtrip.
Kom je met de trein, neem dan station Voorhout als bestemming, de kas ligt op 2 kilometer van het station.

Samengevat:
Toertocht Bollenstreek, zondag 17 april van 11.00 uur tot 15.00 uur.
Startlocatie: Theeschenkerij Noordwijk Buiten Leeweg 14 2203 LD Noordwijk Facebook.com/NoordwijkBuiten

Meer info bij Michel van Tongeren 06-12517218,

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Inschrijven

Om je in te schrijven dien je ingelogd te zijn.

Verslagen (0)