Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 7Verslagen

Oliebollentocht '12 Zwolle

aangemaakt op 25 augustus 2012 17:08 door quesjer , bijgewerkt op 06 januari 2013 14:56 door quesjer

Toertocht, Zwolle / De Vrolijkheid, zaterdag 29 december 2012.

Oliebollentocht info in/au/am Nederlands / english / francais / Deutsch

*NL* inschrijven via de link "inschrijven" onderaan op deze pagina

*EN*register via the link "Register" at the bottom of this page

*FR*'inscrire via le lien "S'inscrirer" au bas de cette page

*DE*registrieren über den Link "anmeldung" am unteren Rand der Seite

aantal deelnemende velomobielen is geworden: 157 !!

Inmiddels is de tocht geschiedenis, en kun je hier de vele links vinden naar foto- en video-beelden en natuurlijk de vele blogs die de tocht aanhalen.

Meer info bij Quesjer


Grotere kaart weergeven

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Inschrijven

Inschrijven is op dit moment niet mogelijk.

Verslagen (7)

quesjer

Inmiddels zijn half november de eerste 50 deelnemers al ruimschoots binnen. En al 4 nationaliteiten. Er wordt gefietst! vanuit Belgie, Duitsland, ja: zelfs Oostenrijk!!
Ook de overnachtingen gaan als warme broodjes over de toonbank. De teller staat al boven de 20........Het zal wel inschikken worden! Maar dat geeft niet natuurlijk. Er gaan veel makke schapen in een hok ;-)
Als ik op mijn intuitie afga, dan zou de teller wel eens naar de 200 kunnen lopen....Natuurlijk moeten de weergoden dan ook even over hun hartje strijken.
Ik eet er vandaag vast een oliebolletje op!
Groet van Quesjer....

quesjer, 17 nov 2012 09:27, bewerkt op 10 dec 2012 12:54

avatar

Wat me ook een deugd doet is dat Noord-Holland ook weer goed is vertegenwoordigd.Het kan dus een gezellige heen en terug reis worden met een hele groep.
Paul succes met de organisatie en op naar de 200 deelnemers,

Groet Matthijs

Quest 412

quest278, 19 nov 2012 19:42

quesjer

Nog precies een maand voor de 17e Oliebollentocht. Aanmeldingen lopen goed door: 86 deelnemers momenteel, ook frankrijk is nu vertegenwoordigd! Mijn huis is stampvol met 25 overnachters, maar gelukkig heb ik enkele groepsaccomodaties gevonden voor Vrienden-op-de-Fiets-prijzen van 20 euro p.p.p.n. incl.ontbijt in de nabije omgeving of vlak bij de startlokatie. (Wie vroeg boekte houdt dus zijn oorspronkelijke boeking) De route wordt zaterdag definitief bepaald trouwens, en rond half december komt de route beschikbaar als GPS-file en als kaartje.

In de zaal zal een bemande infostand plus collectebus staan van de stichting Linda tegen melanoom. De route wordt zaterdag definitief bepaald trouwens, en rond half december komt de route beschikbaar.

Groet van Team Zwolle, en voor deze: Quesjer

quesjer, 30 nov 2012 00:44

wernerklomp

Ik bereid me al voor op de lange reis naar de Oliebollentocht, en dit jaar wil ik meer dan een oliebol eten :-)
De totale reis die ik ga meken zal als het weer het toelaat zo'n 2.500km worden, natuurlijk met de fiets. De heenreis gaat van Vorarlberg, 30 km ten zuiden van Bregenz langs de bodensee en door (over) het zwarte woud naar Offenburg. Hier is voor mij de eerste overnachting geplant. van daar verder langs Germersheim, Bingen Koblenz naar Bonn waar ik de tweede nacht verblijf. Van daaruit wil ik doorrijden naar Almelo, waar ik dan de kerst ga vieren.
Iets na het nieuwe jaar rij ik dan weer langs de rijn terug. Dan gaat de rit kompleet naar Basel, en van daaruit naar Oostenrijk en waarschijnlijk in 4 dagen. Nu echt hopen dat er niet te veel sneeuw komt en dat de temeratuur zo rond het vriespunt blijft. Hier in Oostenrijk is het nu al aardig wit, maar dat kan dan ook snel weer verdwijnen en kan ik lekker naar Nederland fietsen.
Tot dan...
Werner

wernerklomp, 02 dec 2012 16:11

quesjer

Werner, ik beloof je: Jij mag.... TWEE oliebollen ;-)
Werner: ich verspreche dich: du darf .....ZWEI krapfen bekommen! ;-)
Quesjer

quesjer, 03 dec 2012 02:52

quesjer

Fietsen naar de Oliebollentocht....
Dat gebeurt al in grote getale. Op de dag zelf natuurlijk, vanuit o.a. Zutphen, Assen, Putten, Emmeloord. Haak aan, of plaats jouw aanrij-route op de agenda van www.ligfiets.net:

Maar ook de dag ervoor komen al hele groepen velomobielen naar Zwolle. Ook hier geldt: zet je route op de agenda of haak aan bij een al gemelde route. Zo'n 40 mensen overnachten in enkele groepslokaties. (En opgeven hiervoor kan nog altijd)
Bij de Vrolijkheid wordt al een ligfiets-maaltijd geboden: een goed bord pasta! En natuurlijk tref je daar andere liggers, wel zo gezellig.

Vrijdagavond 28/12 gaat het speciale Velomobiel-cafe open aan Rijnlaan 227-A.

Tot de 28e of de 29e: Quesjer

quesjer, 07 dec 2012 16:25

avatar

Ik ga dit keer niet vooral voor een lange rit met de fiets heen en terug, maar om mijn actie "met de Quest voor Alp d'Huzes" te promoten. Zie mijn actiepagina http://tyurl.org/W0FCt0

Tot zaterdag.

MeH, 28 dec 2012 11:10