Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 2Verslagen

Vrijwilligers Cyclevision

aangemaakt op 15 april 2012 16:04 door bastiaan , bijgewerkt op 04 juni 2012 20:31 door jack

Anders, RDW baan Lelystad, Midland Circuit Lelystad, vrijdag 22 juni 2012.

Zoals ieder jaar maakt de inzet van vrijwilligers dit evenement mogelijk. Zonder hen zou het nooit zo succesvol kunnen zijn. We vragen dan ook vrijwilligers voor dagdelen en verschillende functies.

Wij zoeken mensen op de volgende tijden:

 • vrijdag: avond
 • zaterdag: ochtend, middag
 • zondag: ochtend, middag


voor de volgende activiteiten:

 • baanbewaking
 • wedstrijdorganisatie
 • wedstrijdsecretariaat
 • campingbeheer
 • rennerskwartier
 • inschrijving
 • speakers
 • beurs/infostand
 • kinderhoek
 • kinderprobeerparcours
 • vrijwilligerscoördinatie
 • catering
 • Catering en maaltijden


Het is dit jaar niet nodig om je in te schrijven voor kamperen. Maar voor vrijwilligers is het de bedoeling via de vrijwilligersinschrijving een voorinschrijving voor maaltijden te doen. Vrijwilligers hebben een speciaal tarief, namelijk halve prijs (14 euro) voor alle maaltijden bij een halve dag inzet, en volledig gratis maaltijden als je een hele dag meewerkt. Op vrijdagavond wordt voor de mensen die dan meewerken ook een gratis maaltijd aangeboden.
Vrijwilligers die dus een hele dag beschikbaar zijn krijgen ontbijt, lunch, avondeten en een aantal vrij te besteden bonnen voor snacks of drinken.
Voor de vrijwilligers zal er buiten het bonnensysteem wel weer voor koffie en thee worden gezorgd.
Naast de catering van koffie/thee en bovenstaande bonnen ontvangt iedere vrijwilliger ook nog de goody bag met shirt en ander materiaal.

Voor enkele functies staat een toelichting hieronder.
Iedere vrijwilliger die zich voor Cycle Vision inzet krijgt weer een vrijwilligersvergoeding, thee en koffie en natuurlijk een shirt.

Toelichting op enkele taken

Vrijwilligerscoördinator
De vrijwilligerscoördinator heeft als taak gedurende een dagdeel de binnenkomende vrijwilligers te ontvangen en te introduceren bij de verschillende taakcoördinatorenHij of zij is tevens het eerste aanspreekpunt voor algemene vragen van de vrijwilligers en houdt bij welke personen als invaller kunnen fungeren.

Infostand
Hoewel er gratis toegang is tot Cycle Vision is het toch nodig om een duidelijke toegang te organiseren. In de eerste plaats om als gastheer op te treden en folders en informatie te kunnen geven aan bezoekers.

Begeleiding
Er is een flinke groep mensen nodig om de start en finish van de wedstrijden goed te laten verlopen. Dat varieert van het ophalen of weghalen van transponders tot opstellen van de rijders.

Tijdwaarneming
Er wordt gewerkt met eigen tijdwaarnemingsapparatuur en computers. De resultaten moeten uit dit systeem gehaald worden en in een leesbare vorm overgedragen worden aan de uitslagverwerking. Stressbestendigheid, handigheid met computers en accuratesse vereist.

Verwerking uitslagen
De resultaten van de tijdwaarneming moeten verder verwerkt worden tot duidelijke lijsten en rangordes. Stressbestendigheid, handigheid met computers en accuratesse vereist.

Speaker
De speakers geven een toelichting op de wedstrijden en doen mededelingen van meer algemene aard. Er wordt gewerkt met draadloze microfoons.

Baanbewaking
Er zijn vrijwilligers nodig om op diverse plaatsen langs het circuit baanbewaking van de eigen organisatie op te stellen om de wedstrijden veilig te laten verlopen. De baanbewakers zorgen ervoor dat er tijdens de wedstrijden geen toeschouwers op de baan komen en zien toe op de veiligheid en het naleven van wedstrijdregels.

Vrijwilliger zijn bij het probeerparcours
Het probeerparcours voor volwassenen wordt georganiseerd door de exposanten en dus dit jaar niet door De ligfietsspecialisten. Voor het probeerparcours zijn dus geen vrijwilligers nodig.

Overige informatie
Uitgangspunt is dat het evenement volledig door vrijwilligers mogelijk wordt gemaakt. Het evenement wordt gesteund door Ligfietsvereniging NVHPV.

Zie ook: /commissie/cyclevision.html

Meer info bij Jack Dekker


Grotere kaart weergeven

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Inschrijven

Om je in te schrijven dien je ingelogd te zijn.

Verslagen (2)

avatar

Het kaartje klopt nog niet...

broomer, 30 mei 2012 23:30

jack

hatsikidee, is aangepast. Ook meteen verhuisbericht gemaakt dat we op allerlei plekken op Flevonice gaan ophangen zodat verdwaalde gasten of vrijwilligers onze nieuwe locatie weten te vinden!

jack, 04 jun 2012 20:34