Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 1Verslagen

1 augustus varen met de "Nieuwe Vaart"

aangemaakt op 27 juli 2010 23:45 door EVB , bijgewerkt op 27 juli 2010 23:46 door EVB

Toertocht, Strijen Sas, zondag 01 augustus 2010.

In de herkansing: zondag 1 augustus met "Nieuwe Vaart" naar Breda e.o.?

Hallo liggers,

Is er animo om a.s. zondag 1 augustus om 10.00 uur stipt vanaf Strijensas over te varen (voor info, tik in bij google: deltapontjes) naar Moerdijk en daarna wat te gebruiken in Breda en/of omgeving?
Ik heb verder niets uitgestippeld dus in overleg is er van alles nog mogelijk.

Vertrek bijvoorbeeld at my place, Nieuweweg 2, om 9.30 verzamelen, zal ik zorgen voor 1e bakkie?! Of haal je dit niet dan om 9.55 bij de parkeerplaats van natuurgebied Oeverlanden (ligt net achter de historische ophaalbrug van Strijensas!).

Lijkt het je wat laat mij dit dan graag even weten op mijn 06-49289400 want internet ligt even plat.

Arjo.

PS: deze "nieuwe vaart" is een historische sleepboot met een industrie 80 PK langzaam draaiende tor!
Zorg wel voor pessos want een enkeltje kost € 4,-- en een retourtje € 6,--!

Zie ook: http://hoekseliggers.multiply.com/

Meer info bij Arjo Spaan

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Inschrijven

Om je in te schrijven dien je ingelogd te zijn.

Verslagen (1)

avatar

01-08-2010

Met de “Nieuwe Vaart” de Hoekse Waard uit.

Is er animo om a.s. Zondag 1 augustus om 10.00 uur stipt vanaf Strijensas over te varen (voor info, tik in bij google: deltapontjes) naar Moerdijk en daarna wat te gebruiken in Breda en/of omgeving?

Vertrek bijvoorbeeld at my place, om 9.30 verzamelen, zal ik zorgen voor 1e bakkie?! Of haal je dit niet dan om 9.55 bij de parkeerplaats van natuurgebied Oeverlanden (ligt net achter de historische ophaalbrug van Strijensas!).

Bovenstaand verhaal was Arjo zijn voorstel. M.a.w. ik om iets voor 9 uur op de ligger gestapt om vanuit 's-Gravendeel richting Striiensas te rijden. Om iets voor half 10 was ik dan ook ter plaatse at “Arjo's” place en kwam Huib ook net aan met de auto en de ligger daarachter op. Na een uitstekend bakje koffie met iets erbij was het al snel tijd om richting de Oeverlanden te vertrekken, om het pontje van 10 uur niet te missen. Deze pont die dus tot de Delta pontjes behoort is een oude haven sleper uit Amsterdam en heeft een heerlijk langzaam draaiende 2 cylinder Industrie Diesel motor welke bij 340 toeren wel 80 PK levert. Echt een geweldig geluid. Nadat we aan boord waren voer de kapitein in iets van 20 minuten over het Hollands diep naar de haven van Moerdijk. Eigenlijk is zo'n tochtje veel te kort. Daarna zijn we door het Brabantse land via Lage en daarna Hooge Zwaluwe en Heikant naar Terheijden gereden waar we een heel klein pontje hebben genomen om zo over de rivier de Mark via Terheijden naar Breda te rijden. In Breda op de Grote Markt bij de O.L.V. Kerk hebben we toen nog e.e.a. Genuttigd om daarna richting de Vrachelse Heide alwaar we nog even de heerlijke boslucht hebben opgesnoven. Toen via Den Hout, Made (wat nu made, made in Thailand?) en dan weer via Hooge Zwaluwe naar Lage Zwaluwe waar nog even wat gedronken hebben in de jachthaven aldaar, en ondergetekende nog even zijn beentjes gestrekt. Na zo'n 60 kilometer hadden die het even gehad... Daarna met gezwinde spoed weer richting het pontje in de haven Moerdijk, we hadden nl. een retourtje gekocht. Met schipper Hans d.m.v. mijn GPS even gekeken hoe hard de boot nu echt kon varen en na een paar keer een “tandje” erbij kwam de “Nieuwe Vaart” toch aan de bijna 16 Kilometer per uur. Al heel snel waren we dus weer at “Arjo's” place waar Huib de fiets op de auto kon zetten om zo weer richting Voorne Putten te vertrekken. Uiteraard had ondergetekende nog zo'n 12 kilometer te gaan richting 's-Gravendeel. Een half uurtje later stond er dan ook 83 Kilometer op de teller en waren we weer thuis. Een zeer geslaagde dag met twee pontjes en een zeer gevarieerd landschap, Arjo bedankt voor de koffie met de taart en de geslaagde rit.

Groet,

Evert van Belle

EVB, 01 aug 2010 22:57