Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Verslagen

Twente-Munsterland 300 km

aangemaakt op 07 april 2010 10:19 door gerinri , bijgewerkt op 11 april 2010 03:17 door bartman

Toertocht, Zwolle, zaterdag 17 april 2010.

Een brevet van 300 kilometer. Het is vaak een limiet voor "gewone" toertochten. De afstand komt ongeveer overeen met een rondje IJsselmeer. Het is de brug naar de langere brevetten. Het is ook een brevet waar de wat minider snelle fietsers beginnen nate

Dit brevet gaat meteen na de start oostwaarts. Na ongeveer 50 kilometer zijn we al in Duitsland, waar ook meteen een lichte klim volgt. Na de afdaling zijn we terug in Nederland en na een kort "kasseienstrook" komen we in Vasse, waar bij Tante Sien de eerste controlepost is.

We blijven nog even in noord Twente en gaan na De Lutte de grens weer over. Een lekkere beklimming naar Gildehaus volgt, waarna de historische stad Bad Bentheim volgt. Hierna komt de Rotenberg met daarna een vlak stuk tot kort voor Horstmar. Hier klimmen we de stad in en kunnen stempelen bij de tweede controle.

Na de controle volgt een korte afdaling om t e kunnen beginnen aan de Schoppingerberg. Met in totaal 150 meter het dak van de tocht. Na Schoppingen een licht dalend vals plat door wat verstedelijkt gebied. Na Gronau keren we bij Overdinkel weer terug in Nederland. Bij Lonneker wat vals plat om even later in Weerselo een controlepost tegen te komen.

Na de controle gaan we weer richting Ootmarsum. Op de heenweg raakten we de Kuiperberg net, nu gaan we er overheen. Een stuk landelijk Twente volgt, waarna op de grens van Twente en Salland de laatste controle in Hellendoorn is.

Na de Lemelerberg volgt nog een vlak stuk door Salland.

De gezamenlijke start is op 17 april om 08:30 uur
ZBC hal
Ossenkanp 5
Zwolle (noord)

Zie ook: http://www.lowlands1000.nl/

Meer info bij Gerrit Schotman


Grotere kaart weergeven

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Inschrijven

Om je in te schrijven dien je ingelogd te zijn.

Verslagen (0)