Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Verslagen

Hoornse Fietsvierdaagse

aangemaakt op 31 maart 2010 20:24 door Karper1

Toertocht, zondag 02 mei 2010.

Een nieuwe editie mét veranderde routes

In de tweede editie zijn de routes anders dan in 2009. Kon je vorig jaar nog kiezen uit afstanden van 120, 70 en 40 kilometer, dit jaar zijn routes uitgezet over 75, 45 én 25 kilometer.

De ervaring van de eerste editie leerde dat op de 120 km een andere doelgroep (racefietsers) afkwam. Dit zorgde op de terugweg voor extra drukte. De routes over onverharde paden (schelpenpad) zijn juist voor de toerfietser heel leuk, terwijl de racefietser dit minder geschikt vindt. Ook is de suggestie om voor de minder geoefende fietsers en gezinnen een korte route te maken regelmatig genoemd.

Aangezien Le Champion in de week ervoor (toertocht Ronde van Noord-Holland) en een week erna (Giro Toertocht Amsterdam) evenementen voor deze doelgroep organiseert, is de keuze gemaakt om de komende editie de afstanden aan te passen naar 75, 45 en 25 kilometer. De routes zullen als een klaverblad om Hoorn door geheel West-Friesland voeren, met als uitgangspunt de Omringdijkroute, Historische Driehoekroute, waarin weer de stoomtram is opgenomen, Beemster- en Schermerroute en Markermeerroute.

Zie ook: http://www.fiets4daagsehoorn.nl

Meer info bij http://www.fiets4daagsehoorn.nl/index.php?option=c

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Inschrijven

Om je in te schrijven dien je ingelogd te zijn.

Verslagen (0)