Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 1Verslagen

Paastreffen XI

aangemaakt op 31 maart 2010 20:23 door mavrie , bijgewerkt op 01 april 2010 10:14 door mavrie

Anders, Harskamperdennen, vrijdag 02 april 2010.

PAASTREFFEN XI


LAATSTE NIEUWS ... :

INSCHRIJVEN:
Vanaf woensdagavond 31 maart kan er niet meer ingeschreven worden! Schrijf je dus op tijd in.
Mochten er problemen/vragen zijn kan je me altijd mailen.

1-4 gaat de nieuwe site online
Het kan dat deze pagina niet meer of niet volledig leesbaar is.

Kan je niet meer inschrijven maar wil je toch komen! Geen probleem.
Meld je bij aankomst dan regelen we het terplekke.

INFOBULLETIN:
Het Paastreffen infobulletin is verzonden.
Heb je deze 'nog' niet ontvangen mail mij dan stuur ik er een na.
Of download hier het infobulletin.

T-SHIRT / TRUI:
Dank zij Paulus is het toch mogelijk om een T-shirt of trui te bestellen.
T-shirt of trui bestellen

ETEN:
Het eten op zaterdag zit vol.
De BBQ is t/m dinsdag te bestellen.

Men heeft er weer zin in, ondertussen voor de zaterdag al meer dan 100 aanmeldingen.
Vrijdag: 72 Zaterdag: 113 Zondag: 108

WAAR:

Camping de http://www.harskamperdennen.nl/" target="_blank">Harskamperdennen te Kootwijk (N52 09.007 E5 44.459)
* Op de camping is aanwezig:
- Snackwagen (de reizende koekenpan) za. en ma. van 11.00 - 19.00 uur.
- Broodwagen alleen za. van 8.30 - 10.00 uur.

KOSTEN:

Overnachting per persoon: €8,00
Kinderen tot en met 12 jaar gratis.
Eten op zaterdag: €5,00
BBQ op zondag: €8,00

KORT:

Het grote ligfiets-kampeerweekeind op de Veluwe waar vele ligfietsers uit alle uithoeken van het land samen komen en enkele dagen later terug rijden.
Op de zondag kunnen we samen fietsen (zie Toertocht), wandelen, geocachen, genieten, eten, kletsen, dierentuin/musea bezoeken etc.

Dat is in het kort de kern van het ligfiets-paastreffen op 2, 3, 4 en 5 april 2010.

PAASTREFFEN XI:

Dit jaar gaan we dus al weer de elfde editie beleven van dit oergezellige ligfietsfeest. Zeer geschikt voor die ligfietsers die het leuk vinden om te kamperen, en om de paasdagen met veel andere ligfietsers genoeglijk om het kampvuur door te brengen en/of van de fraaie natuur of cultuur in de omgeving te genieten. Ook mensen met een interesse in de ligfiets zijn van harte welkom. Dit is een uitgelezen mogelijkheid om van gedachten te wisselen met ervaren berijders. En vanzelfsprekend zijn ook niet liggende partners van harte welkom!

We hebben weer de hand weten te leggen op de fraaie camping Harskamperdennen te Kootwijk, vlak bij Harskamp en pal naast de grootste zandverstuiving in Europa en grote heidegebieden op de Veluwe. Een schitterende en inspirerende omgeving dus.

Naast het groepsterrein hebben we ook een zaal (met zeer goede verwarming, ideaal bij slecht weer) en een grote keuken tot onze beschikking.

ZWAAN-KLEEF-AAN:

Een wezenlijk onderdeel van het paastreffen is ongetwijfeld de Zwaan-Kleef-Aan. Vanuit diverse lokatie's vertrekken liggers gezamenlijk om onderweg meer ligfietsers op te pikken en zo samen op te rijden. Kijk op de agenda voor tijden en routes.

PROGRAMMA-KORT:

Vrijdag:
Aankomst van de vroege vogels die 's avonds hun eigen potje koken of de plaatselijke horeca bezoeken.
Zaterdag:
De resterende deelnemers zullen vandaag arriveren en 's avonds zullen we voor maximaal 80 personen een maaltijd serveren. (inschrijven verplicht)
Zondag:
Vandaag staat er een toertocht op het programma (zie verderop) met 's avonds een BBQ. (inschrijven verplicht)
Maandag:
Na het ontbijt zorgen we er met zijn allen voor dat de groepsruimte schoon achterblijft. De tent afgebroken en de spullen ingepakt waarna een ieder zich weer opmaakt voor de terugtocht.

ORGANISATIE:

Er wordt op zaterdagavond gezamenlijk gekookt in de keuken, voor maximaal 80 personen! Maartje en Gerold leven op deze dag weer hun culinaire en organisatorische lusten uit. Net als vorig jaar zullen we de inkopen centraal (in overleg met de koks) regelen. Voor deze culinaire sessie zijn extra handen in de keuken bij het bereiden van deze maaltijd natuurlijk nodig. De capaciteit van de keuken heeft enige beperking en de keukencrew wil na uren (oergezellig!) koken ook zelf graag aanschuiven…... Vandaar een limiet van 80 eters. Vooraf opgeven dus!! Na afloop zijn er natuurlijk ook handen nodig om de keuken weer een net aanzien te geven....en met vele handen is ook dit zo geregeld.

Op zondag hebben we een BBQ. Het BBQen wordt verzorgt en na de bereiding kan per tafel iets afgehaald worden.

Op beide dagen kan je ook kiezen voor een vegetarische variant. Voel je er voor om de kampeerder uit te hangen pomp dan je de Primus nog eens extra op, en kook je je eigen potje bij je tent.

Als de beheerder het toestaat kunnen we op zaterdagavond een kampvuur maken waar we ‘s avonds allemaal sterke verhalen kunnen vertellen. Daar zijn natuurlijk wel bier, port, wijn en nootjes voor nodig, en wat korreltjes zout.....

ZATERDAG MAALTIJD:

Het paastreffen wordt met de jaren uitgebreid tot all-inclusive-verwenpakket voor ligfietsers, (en zelfs dat laatste doet er niet echt toe). De basis daarvan ligt sedert de eerste edities in de pastamaaltijd op zaterdagavond. Vandaar een korte (her)introductie.

Wat: Pasta. Omdat dat zo is. Anno de eerste jaargangen door Chef Bert samengesteld uit zelf meegebrachte ingrediënten, tegenwoordig wordt reeds op zaterdagmiddag collectief ingekocht. Daar heeft de deelnemer geen omkijken meer naar. De pastamaaltijd wordt compleet geserveerd met salades en desserts en er staat een vegetarische variant op de kaart.

Waar: Restaurant "Chez Bicyclettez" biedt plaats aan xx personen, in elk geval een hoop. Maar de maximale inschrijving wordt altijd gehaald! Bij fraai weer kan het terras ook in gebruik genomen worden.

Wanneer: Na het vrije programma op zaterdag zal bekend worden gemaakt hoe laat het eten op tafel komt.

Wie: De inspirerende (en bezielende, humoristische en creatieve) leiding van Chef Bert is schaamteloos gekopiëerd en overgenomen door Maartje & Gerold. Zij coördineren de overige vrijwilligers en roeren af en toe interessant door een pan. Dat deze sessies, samen met het afwassen nadien, de meest dierbare momenten oplevert wordt enigszins stilgehouden omdat het anders veel te druk in de keuken zou worden.

Waarom: zoals gezegd zitten we over een aantal jaar met 350 personen in een lodge op de ghanese steppen met z'n allen verzorgd te worden. Tot dat moment geeft het ons enorm veel genoegen om jullie goed te verwennen. Dit jaar is er een aanvullende ontbijtservice op zondagmorgen: naast je eigen ontbijt zal er een klein extraatje geserveerd worden.

TOERTOCHT:

Uiteraard wordt op de zondag een toertocht georganiseerd. Omdat de groep te groot is om veilig samen te kunnen rijden, delen we de groep weer in kleinere groepjes op. De route is nog even een verrassing, maar zal net als vorig jaar wat puzzelelementen bevatten. De puzzels zullen gedeeltelijk met een GPS opgelost moeten worden, de benodigde bestanden zullen uiterlijk 19 maart op de site gezet worden. In tegenstelling tot vorig jaar zullen er geen prijzen worden uitgedeeld, al is er wel een troostprijs voor de best gedocumenteerde pechvogel.

Om problemen bij het op de GPS zetten te voorkomen, zullen we hier de benodigde bestanden beschikbaar maken (gpx). Er zal geen mogelijkheid zijn om die bestanden op de camping op je GPS te zetten, doe dit daarom alsjeblieft thuis. De variatie in verschillende GPS apparaten was toch net iets te groot om dit vorig jaar gemakkelijk voor elkaar te krijgen.

De lengte van de 6 mogelijke routes is ongeveer 50km. De kortst mogelijke route is 35km.

Download hier het GPS bestand van de route.
(rechts klikken en opslaan als ...)


TIP!!: Neem je GPS mee.

INSCHRIJVEN:

De inschrijving is geopend ..........

Inschrijven voor het paastreffen is om meerdere redenen handig. Zo kunnen de Zwaan-Kleef-Aan routes op elkaar afgestemd worden en voor de maaltijden is het zelfs verplicht. Ook kunnen we je vlak van tevoren het nieuwsbulletin toesturen met alle informatie die van belang zou kunnen zijn. Bovendien kun je zien wie zich opgegeven hebben, en uit welke woonplaats ze komen.
Heb je geen toegang tot internet, geef je dan telefonisch op. (06-10612797, Marcel Vriezekolk) We sturen je dan het infobulletin per post toe.

De prijzen zullen iets hoger zijn dan vorig jaar. (€8,00 p.p.p.n. en kinderen t/m 12 jaar gratis) Deze kun je terug vinden op het inschrijfformulier.
Ter plaatse is geen supermarkt, wel in Harskamp, 4 km. verderop. Je dient zelf voor je vertering te zorgen, eten, knabbeltjes enz. Voor meer informatie verwijzen we jullie naar de agenda van Ligfietsplaza Ook de laatste stand van zaken rond de zwaan-kleef-aan wordt op deze plaats gemeld.

OPMERKINGEN / VRAGEN / MEDEDELINGEN:

Heb je iets te vragen op te merken of wil je iets organiseren laat dit dan weten via het email adres onderaan deze pagina.
Of post je vraag op de mailinglijst ligfiets(at)googlegroups.com

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie ...

We hopen weer velen van jullie te mogen begroeten tijdens dit weekend.
De leden van de KaToCo:
(Kampeer- en Toer Commissie)

Nico
Marcel.

Meer info bij Marcel Vriezekolk


Grotere kaart weergeven

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Inschrijven

Inschrijven is op dit moment niet mogelijk.

Verslagen (1)

xlnetwork

Een verslagje met een bups foto's en een kek filmpje zijn op onderstaande link te bekijken.
http://xl-network.com/blog/2010/04/paastreffen-xi-2010

Wilfred Ketelaar, 12 apr 2010 23:21