Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 1Verslagen

Toertocht Plat Zwolsch Rondje Vollenhove

aangemaakt op 31 maart 2010 20:20 door ganseij

Toertocht, zondag 27 februari 2005.

Vertrek: 11.00 uur Restaurant Engelse Werk.

Totale lengte: 70-75 km

Route:

Route: Oostelijke IJsseldijk tot 's Heerenbroek, vervolgens door de
Mastenbroeker Polder. Met het pontje bij Genemuiden steken we het Zwarte
Water over, langs de oevers van het Zwarte Meer, waarna we vervolgens
nog door een heus bos fietsen (het Kadoelerbos in de NOP). Catering in
Vollenhove (afgelopen zondag was er plenty appelgebak). Onder de Wieden
door rijden we naar Zwartsluis, waarna we tot slot via het
Staatsbosbeheergebied de Oldermaten en de oostelijke vechtdijk Zwolle
weer inrijden.

Meer info bij Geertjan Smits


Grotere kaart weergeven

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Inschrijven

Inschrijven is op dit moment niet mogelijk.

Verslagen (1)

avatar

Vanmorgen vanaf Het Engelse Werk vertrokken voor een tocht richting Vollenhove uitgezet door Geertjan. Het aantal Alleweders was gelijk aan het aantal open ligfietsen dus dat was keurig verdeeld.

Via de IJsseldijk ging het richting 's-Heerenbroek. Hier moesten de Alleweders een hekje passeren http://www.ligfiets.net/fotos/foto.php3?id_foto=1062

In de Mastenbroekerpolder hadden we de wind pal tegen maar wel mooie luchten http://www.ligfiets.net/fotos/foto.php3?id_foto=1066. De Alleweders hadden hier op de open vlakte toch wel iets voordeel t.o.v. de open ligfietsen.

Via de dijkjes rond Genemuiden met zeer slecht asfalt (een plaatselijke afdeling van de Fietsersbond kan hier wonderen doen) ging het richting pontje. In Genemuiden helaas niet de nieuwe eigenaar van de Mango van Wim Schermer gezien http://www.xs4all.nl/~aerocam/ligfiets.html.

Na het pontje zagen we een ANWB bord dat Vollenhove nog 9 kilometer was, dat schiet mooi op richting koffie. Maar eerst gingen we door het Kadoelerbos. Hadden de Alleweders in de Mastenbroekerpolder nog voordeel, hier gingen de open ligfietsen ver voor hun uit op de smalle besneeuwde bospaadjes.

Na de koffiestop in Vollenhove (goede cappuccino trouwens) en een rondje om de haven (dat is daar inderdaad mogelijk) ging het onderlangs de Wieden en langs de Arembergergracht richting Zwartsluis. Na een noodstop voor sommigen in een van de smalle straatjes daar, waar een grijze automobiliste dacht goed hard te kunnen rijden, ging het richting Hasselt.Hier de Alleweders weer langs een hekje getild en via de oostelijke Vechtdijk terug naar Zwolle.

Geertjan had een mooie tocht uitgezet in een richting waar ik in ieder geval nog niet vaak geweest ben. Dus dat was leuk.

Volgende tocht is op zondag 20 maart en staat in het teken van de Landelijke Ligfietsdag en gaat richting Dronten

ganseij, 27 feb 2005 00:00