Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 1Verslagen

Toertocht bij Eindhoven

aangemaakt op 31 maart 2010 20:20 door

Toertocht, zondag 17 oktober 2004.

Vertrek om 10.00 uur vanaf NS station Eindhoven (stadszijde). We rijden een tocht van ongeveer 80 km over verharde wegen, onder voorbehoud van redelijk weer.

Meer info bij Esther Schoenmaker

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Inschrijven

Inschrijven is op dit moment niet mogelijk.

Verslagen (1)

Driveline

Verslag van ligfietstocht 17-10-2004.

Esther had een belofte gedaan om ook eens een tocht uit te zetten in de buurt van Eindhoven. Na wat puzzelwerk was de tocht dan gereed en werd een oproep geplaatst via Ligfietsplaza.
Op 17 oktober om 10 uur vanaf station Eindhoven, de opkomst was niet slecht met 12 ligfietsen waaronder ook 2 dames. Dwars door Eindhoven via de Mathildelaan gingen we richting Oirschotsedijk. Op de Kastanjelaan kwam 1 van de liggers ten val, maar gelukkig mankeerde de persoon in kwestie niets en de fiets ook niet veel. De tocht ging verder en via de Oirschotsedijk kwamen we bij het kanaal waar we rechtsaf ging richting Best. Nog een stukje langs het kanaal en dan langs de rand van Best de wijde natuur in. Zo mee en dan konden we wat met elkaar buurten maar als je dan met een trike meerijd dan valt dat niet meet want dan ben je al zo breed. In de buurt van Oirschot hadden we onze eerste stop om wat te drinken of te eten. Een gezellig café en ook hier smaakte het appelgebak weer prima. Één van de liggers merkte op dat het onderhand wel traditie leek om tijdens een fietstocht een stuk appelgebak te eten. Word dat dan zoveel gedaan? Nou, het smaakte in ieder geval toch lekker. Een enkele ligger had echter zo,n enorme dorst en dat liet hij merken door te ligdrinken.Weer de kou in en dat voel je dan goed dus even weer wat op temperatuur komen in de buitenlucht. We fietsten een stuk door het Kampina natuurgebied en zo kwamen we net voor Boxtel uit en gingen richting Liempde. Ook dit was een mooi fietspad dwars door de landerijen. In Liempde aangekomen was de weg opgebroken en moesten we een heel klein stukje klunen. Het wegdek was niet zo glad en dat was ook wel te horen aan enkele fietsen. We kwamen even later aan in Sint Oedenrode en daar hebben we weer een pauze gehouden. Een boterham werd her en der uit de tassen gehaald en op het terras was de soep een favoriete afwisseling. We gingen weer verder maar dan met 2 man minder want die woonden erg dicht in de buurt. Vlak voor Nijnsel de drukke A50 oversteken via een viaduct en weer over de rustige weggetjes verder toeren. De Vresselse hut is voor Brabanders uit de buurt een bekend punt en daar kwamen we ook langs. In Son en Breugel gingen we richting Lieshout. En dan een klein stukje langs het kanaal om dat af te buigen naar Aarle-Rixtel. Maar dat lieten we links liggen want net voor Aarle-Rixtel gingen we rechtsaf en kwamen we even later bij kasteel Croij uit, daar nam Peter ook afscheid van de groep. We fietsten via Croij naar Stiphout en daar staken we de Gerwenseweg over naar de Papenvoort. Via de Papenvort fietsten we naar Nuenen en dwars door de wijk kwamen we zo uit vooraan in Woensel. Daar nam weer een ligger afscheid en we moesten nu nog een klein stukje tot het station. Bij het station aangekomen namen de overige 9 liggers afscheid van elkaar. Esher werd bedankt voor haar uitgezette tocht en zo ging ieder zijn eigen weg naar huis, de rit was toch ruim 80km. Ik mocht nog een stukje trappen naar Helmond.

Esther ook namens mij nog bedankt voor het uitzetten van de tocht, ondanks dat er toch veel bekende plekken waren was het toch zeker de moeite waard. Je kunt nooit niet overal al geweest zijn dus daarom ook genoten van de tocht. Ook het tempo was erg aangenaam.

Geschreven door.

Geert Dijstelbloem.

Driveline, 18 okt 2004 00:00