Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Oliebollentocht 2012

laatste wijziging: 27/10
Op zaterdag 29 december wordt in Zwolle de beroemde Oliebollentocht verreden. De 17e editie en "Velomobiles only". Breken we het record van vorig jaar: 149 stuks?

Deelnemen? log eerst in en meld je aan via de agenda.
Lekker binnenkomen met wat warms te drinken bij De Vrolijkheid in Zwolle. We gaan buiten deelnemers tellen voor de recordpoging. En dan in groepen van plm. 40 velomobielen op weg. We volgen een mooie route van 60 km. waarbij het enige stoplicht dat van de veerpont te Genemuiden is. Verder volgen we de Vecht en het Zwarte Water, reden om deze tocht ook wel "een Dijk van een Tocht" te noemen. Door de dijken mooie vergezichten. Maar ook dwars door Hasselt, een oud hanzestadje, maar ook wuivende rietkragen en het kleinschalige landschap van de Kop van Overijssel.
We pauzeren in Belt-Schutsloot met een stuk appelgebak met warme drank naar keuze.
Bij terugkomst staat er een stevige bak door de waardin gemaakte snert met een plak roggebrood en katenspek klaar. Vegetarisch: Geen probleem, een goed alternatief staat er naast. Natuurlijk zijn ook de oliebollen niet vergeten....Ze worden letterlijk gebakken waar we bij staan.....

De track komt hier als link naar de download te staan. In Zwolle ligt een stapeltje routebeschrijvingen klaar.

Een overnachting voorafgaand/aansluitend aan de tocht is simpel. Vink aan bij de opgave en neem matje en slaapzak mee.

En reserveer dan meteen die grote mok (300cc) met het logo van de tocht . De mok heeft een vrolijk gekleurd oor en rand, en is tot 14/12 bij te bestellen bij opgave voor de tocht.

Groet en tot ziens: Quesjer