Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Mythen van het fietsen

Gepubliceerd op 18 februari 2002 00:00 (48 keer bekeken) 0Reacties

Sportarts T.C. Verheij schrijft veel artikelen die betrekking hebben op het fietsen. Recentelijk is een lijst met Mythen van het fietsen verschenen in het blad Fiets.

Niet iedere ligfietser zal een abonnement hebben op dit blad. Temeer omdat alleen racefietsen en mountainbikes aan bod komen.
hieronder volgt toch een korte samenvatting (sommige onderdelen zijn door het beschreven leed pure humor voor de ligfietser):
Wielrenners geloven er vaak in. Soms waar, maar vaker een mythe……

En dan de smoesjes:

· ik ben zo moe;

· in heb niet kunnen trainen;

· ik zit kapot

· ik kan niet overnemen..

In het blad Fiets een indrukwekkend verhaal hierover. Sportmedicine verzamelde de mooiste 60 mythes. Een opzienbarend overzicht. Let op, er zijn meerdere pagina's http://members1.chello.nl/~tc.verheij/mythe1.htm http://members1.chello.nl/~tc.verheij/mythe2.htm http://members1.chello.nl/~tc.verheij/mythe2.htm http://members1.chello.nl/~tc.verheij/mythe4.htm http://members1.chello.nl/~tc.verheij/mythe5.htm http://members1.chello.nl/~tc.verheij/mythe6.htm

Er wordt gesteld dat steeds nog verbeteringen plaatsvinden op bestaande records. Voor ligfietsplaza is een verhaal geschreven over 1 uur record races. Het staande uci record op de 1 uur is van Eddy Merckx en dateerd van 1972!

Redactie

Reacties (0)