Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Helm veel verkocht maar zelden gedragen

Gepubliceerd op 03 februari 2002 00:00 (53 keer bekeken) 0Reacties

verkoop van fietshelmen neemt toe volgens De Volkskrant.

21-01-2002
De verkoop van fietshelmen neemt de laatste jaren toe. Toch fietst vrijwel niemand in Nederland met een helm. Dit schrijft Tweewieler, het vakblad voor fietswinkels.

Jaarlijks komen circa 23.000 kinderen na een val van de fiets terecht bij de EHBO van een ziekenhuis. Voor 1.400 volgt een ziekenhuisopname en 26 kinderen overlijden zelfs. In veel gevallen gaat het om hoofdletsel dat door een helm had kunnen worden voorkomen.

Driekwart van de ongelukken zijn zogenoemde ‘eenzijdige ongevallen’. Oorzaak is dan de soms beperkte motorische vaardigheid van de fietsertjes.

Geen verklaring
Bijna een kwart van de ouders met kinderen kocht in de afgelopen vijf jaar een fietshelm. Hoe het komt dat ze zo weinig worden gedragen is onduidelijk. Ook wetenschappelijk onderzoek bracht hierin geen duidelijkheid. De onderzoekers vonden wel uit dat de helmen steeds lichter, kleiner en sterker zijn geworden.

Bron: de Volkskrant

De nvhpv en ligfietsplaza neemt geen stelling in op het gebied van valhelmen, wel zouden wij naar andere publicaties willen verwijzen om zelf uw oordeel te vormen.
zie ook : http://www.bikebiz.co.uk/infozone/article.php?id=676

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)