Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Wat zijn de voordelen van een nieuwsgroep t.o.v. een mailing lijst?

Datum 30 april 2013 12:44

berg

antwoorden (1)

avatar

De nieuwgroepen zijn speciaal bedoeld voor het houden van discussies (e-mail lijsten niet) en hebben hier speciale voorzieningen voor.
De berichten in een nieuwsgroep (ook wel "postings" genoemd) worden automatisch georganiseerd in zogenaamde "threads". Een thread wordt gestart door een nieuw bericht (een nieuwe discussie dus) en de antwoorden worden overzichtelijk in een soort boomstructuur geordend. Hierdoor is exact te zien welk bericht een antwoord is op welk ander bericht.
Nog een voordeel is dat je zelf bepaalt welke berichten je wilt lezen en dus download. Via een e-mail lijst krijg je gewoon alle berichten binnen, ook die waar je niet in geïnteresseerd bent. Een discussie in een nieuwsgroep is dus probleemloos te negeren, via e-mail is dat lastig.
Een laatste voordeel: Bij het voor het eerst lezen van de nieuwsgroep kun je de gaande discussies gewoon teruglezen, ook als deze al een tijd lopen. Bij het abonneren op de mailing list krijg je alleen de mailtjes die gestuurd zijn vanaf het moment dat je lid werd, hierdoor val je dus vaak midden in de discussies.
Kritische noot: Het is afhankelijk van de news-server hoe lang berichten bewaard worden, het is meestal niet zo dat discussies van maanden geleden nog beschikbaar zijn. Wil je toch discussies uit het (verre) verleden lezen, ga dan naar Google, hier worden de berichten een geruime tijd bewaard.
Van: Sander van den Berg

berg, 13 sep 2001 00:00