Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Kan ik mijn (tweedehands) ligfiets verzekeren?

Datum 30 april 2013 12:43

lighans

antwoorden (3)

Ja dat kan prima, mijn tweedehandsligger is gewoon verzekert bij ENRA. Het enige probleem was dat ze vonden dat mijn framenummer meer dan drie cijfers moest hebben, maar toen ik zei dat er echt niet meer waren was het goed.

11 okt 2001 00:00

jack

Er zijn diverse mogelijkheden. Fietsersbond heeft op de site een overzicht van de beschikbare fietsverzekeringen gepubliceerd. http://www.fietsersbond.nl/urlsearchresults.asp?itemnumber=784 verdere informatie, de London Fiets Uniek komt als goedkoopste uit de bus voor steden waar de kans op diefstal groot is. Ze staat op http://www.fietsersbond.nl/urlsearchresults.asp?itemnumber=1826 Hier staat ook meer informatie de korting bij een antidiefstalchip (bij bijvoorbeeld unigarant 15 procent http://www.unigarant.nl/fiets/fietsgarant.asp) en voorwaarden die verschillende verzekeringsmaatschappijen stellen. Een overzicht van internetgegevens is te vinden op http://www.fietsennaarhetwerk.nl/allesvoor/verzekeringen.html Verder blijft natuurlijk de mogelijkheid van het verzekeren bij Moesman bestaan http://www.moesmanverzekeringen.nl (let op: de site werkt alleen met internet explorer. Mensen die lid zijn van de toerafdeling van de nederlandse ligfietsvereniging kunnen de gegevens van hun verzekering teruglezen op: http://www.ntfu.nl/pers.htm.

Moet je je nog meer verzekeren? Welnu, soms is het ook handig een verkeersaansprakelijkheidsverzekering te hebben. http://home.wish.net/~jack12/flevobike/verkeersverzekering.htm

En natuurlijk zal ook de inboedelverzekering ingelicht moeten worden. Want zolang je fiets thuis staat valt hij in principe daaronder.

Van: Jack Dekker

jack, 01 sep 2003 00:00

wfvn

Veel fietsverzekeringen hebben een bovengrens van het te verzekeren bedrag.
Sommige fietsverzekeringen hebben zelfs een zodanig lage bovengrens dat véél 'normale' ligfietsen niet voor het volle bedrag verzekerd kunnen worden. Wil je een velomobiel verzekeren, dan zit je bij veel fietsverzekeringen niet goed.

Inmiddels zijn er redelijk wat fietsers die hun fiets verzekerd hebben bij:
Bedrijf: Van Herp Assurantien BV
Werkadres: Luchthavenweg 59 VI
Postcode: 5657 EA EINDHOVEN-AIRPORT
Telefoon Werk: 040- 2574422
Zij kunnen een mooie verzekering aanbieden zonder beperking in het te verzekeren bedrag en dat tegen een nette premie en laag eigen risico.

wfvn, 22 jan 2005 00:00