Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Sinds ik een ligfiets heb lijkt het alsof ik meer last heb van stijfheid in mijn enkelgewrichten. Kan dat door het ligfietsen ?

Datum 30 april 2013 12:44

Marleen

antwoorden (2)

avatar

Ik heb soort gelijke ervaring.
Mij is opgevallen dat sinds ik ligfiets ik enorme stijfheid (kramp) in mijn enkels ervaar als ik een aantal weken/maanden niet meer geligfiets hebt. Als ik dan weer ga ligfietsen zijn deze klachten weer verdwenen. Hier zit dus naar mijn idee een duidelijk verband in en ik ben eigenlijk benieuwd of hier al meer bekend over is onder de ligfiets gemeente.

Groet,
Koen

koendert, 18 okt 2008 00:00

avatar

inmiddels ben ik al het een en ander wijzer geworden over de stijve enkels.Zo heb ik fietsschoenen met klikpedalen aangeschaft waardoor mijn enkels minder spierkracht hoeven te gebruiken . Ook heb ik gelezen over benodigde speling in de pedaal wanneer je kromme benen hebt ter ontlasting van je kniegewrichten. Allemaal algemene informatie welke ik via o.a. deze site heb verkregen en......het helpt. Ik vind de opmerking dat mijn vraag te algemeen is om een goed antwoord te krijgen enigszins snedig.Wat had ik dan moeten vermelden ?

Marleen, 20 feb 2009 00:00