Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Wat is een handige manier om kaarten en routebeschrijvingen bij de hand te houden op een ligfiets met onderstuur?

Datum 30 april 2013 12:44

antwoorden (3)

quesjer

Op een ligfiets met onderstuur is het vaak lastig om een kaart bij je te bergen. Maar tussen het zitje en de kussenhoes steken gaat vaak p[rima. Zorg in dat geval wel voor een waterdichte (of moet ik zeggen: zweetdichte) hoes om papieren kaarten te beschermen.

Als je banaantassen hebt, dan wordt dit lastig i.v.m. de banden. Je kunt die proberen tussen het zitje en het kussen te laten lopen, dan kan je kaart er ook weer tussen. Of grote banaantassen met een kaartvak.....

quesjer, 07 aug 2008 00:00

reinout

Radical banaantassen met een kaartvak aan de voorkant zijn erg handig. In de afgelopen vakanties heb ik aan de ene kant een bidon en aan de andere kant de kaart gehad. Wel even opletten met de stevigheid danwel regenbestendigheid van de kaart.

Een plastic hoesje om de kaart doen is handig bij regen. De laatste vakantie had ik een routeboekje van onhandig formaat: toen heb ik thuis de kaarten in kleur gekopieerd en alle 7 in een apart plastic hoesje (zo'n standaard doorzichtig A4 dingetje met gaten voor ringbandjes van de Hema) gedaan. Even dichttapen met ducttape en je bent er klaar voor.

Helemaal geweldig was het op een flevobike bike omdat je dan je handen vrij hebt om rustig in het routeboekje te bladeren... :-)

reinout, 27 aug 2009 00:00

walter

Ik gebruik altijd een kunststof kaartenhoes met klittenbandsluiting, dat aan een touwtje om mijn nek hangt. Als ik er niet op kijk, hangt-ie tussen mijn lijf en bovenarm.

walter, 07 sep 2009 00:00