Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Verzekeren

Datum 30 april 2013 12:44

markjan

antwoorden (5)

avatar

Ligfietsen en velomobielen kunnen ook verzekerd worden.

Robbert Lammerts schrijft:
Ik heb mijn Quest verzekerd tegen schade en diefstal bij Van Herp Assurantien BV in Eindhoven. Het is een zgn transport/verblijfsverzekering volgens de Nederlandse Beurs-Goederenpolis.

De premie bedraagt 2,75% van het verzekerde bedrag, minimum premie 80 EUR, Eigenrisico 115 EUR

Van Herp Assurantien BV, Luchthavenweg 59 VI, 5657 EA Eindhoven-Airport, T: 040- 2574422, F: 040-2572030, E vanherp@boelaarsenlambert.nl of E: Anke.Vosveld@boelaarsenlambert.nl

Daarnaast is er ook Moesman verzekeringen.

markjan, 13 mei 2005 00:00

avatar

Voor mijn ligfiets heb ik een paar jaar geleden de premie van Moesman (per jaar) vergeleken met Unigarant. Ik zit nu bij Unigarant; alleen al vanwege de korte looptijd bij Moesman destijds.

hsl, 14 mei 2005 00:00

jack

In de discussiegroep is een discussie gestart, http://groups.google.nl/group/ligfiets/browse_thread/thread/7f1492e5c9d673d6
als de link niet werkt dan volgen hieronder de teksten:

Mij de afgelopen dagen eens in de verzekeringsmogelijkheden voor een nieuwe Mango "verdiept". Niet echt diep, want, ontmoedigd door alle bekende berichten op de lijst en de plaza, heb ik alleen "Moesman" en "Van Herp" om informatie gevraagd cq. een offerte laten maken..... Volgende gedachten dringen zich echter aan me op nu ik de offerte van Moesman binnnenheb: ( € 352,-/jaar voor € 5006,- fiets, € 500,- eigen risico per gebeurtenis....) En dan ga ik denken, bedenken, herdenken, overdenken etc....
Zie velomobielrijderslijst op velomobiel.nl:
In Nederland is de kans dat een fiets van Velomobiel.nl gestolen wordt tot nu toe 0% In Duitsland, in Engeland, België, Finland, Tsjechië etc. ook. Alleen in Frankrijk is die kans 25%, Daar rijden 4 velomobielen rond, waarvan er 1 gestolen is. In totaal 1 gestolen fiets op de 277. Ik meen dat die in Parijs gestolen is. Om dan tegen die kleine kans dat iemand mijn Mango steelt verzekerd te zijn, moet de fiets met twee gecertificeerde sloten aard en nagelvast op slot gezet zijn.
Ik denk dat ik al € 500,- schade aan mijn fiets heb eer ik dat voorelkaar heb.... en is dat dan declarabel? Vast niet. Maar goed, diefstal inschatten blijft koffiedik kijken. Als het toch gebeurt is het natuurlijk K......
In ieder geval heb ik een mooi passend slot gevonden dat het stuur op het stoeltje houdt, maar dat is vast niet wat de verzekering bedoelt.

En dan schade...vandalisme eventueel, ik moet er niet aan denken....Van mijn ex-Alleweder (hij bestaat nog, rijdt dankzij een fikse inverstering na een crash weer gezond rond, maar is niet meer van mij) weet ik dat schade in de papieren kan gaan lopen, maar met € 500,- eigen risico is het uit te keren bedrag dan toch een druppel op de gloeiende plaat. Voor 1 keer een uitgespaarde jaarpremie plus het eigen risico kan ik voor dezelfde prijs als mét verzekering ook € 852,- schade laten repareren...De schade moet dus al elk jaar meer zijn dan dat bedrag, wil het lonen. Als iemand bij wijze van spreken mijn versatiledakje sloopt, zal ik dat toch zelf moeten betalen, verzekerd of niet.....Maar misschien zijn schades aan Mango's duurder dan aan Alleweders? Weet iemand dat? En dan bedoel ik vooral bodywerk, zeg maar. Een wiel en een veerpoot e.d. zal even duur zijn lijkt me...

Uiteindelijk moet ik natuurlijk zel beslissen, maar ik ben een weegschaal, zeggen mensen die daarin geloven. Ik houd het erop dat ik
zoveel mogelijk argumenten wil horen voordat ik beslis. Wie weet er iets waar ik iets aan kan hebben? Wie heeft er schade-ervaring met een niet-aluminium velomobiel? Was je verzekerd en loonde dat? Of was je puntje bij paaltje goedkoper uitgeweest zonder? Weet er iemand nog andere goede redenen om wél of juist niet te verzekeren?
Heeft iemand ervaring met het "aard en nagelvast" op slot zetten van een velomobiel met twee ART goedgekeurde veiligheidssloten?

Reinier - nagelvast, hoe verzinnen ze het!...Het is geen doodskist. Het is een baarmoeder! Elke keer een geboortetrauma als ik er weer uit moet
stappen - van Rij

Ik vind deze verzekering aardig aan de prijs, zeker gezien het eigen risico. Inderdaad is het schade risico van een velomobiel groter dan diefstal risico. Maar helaas blijkt dat niet altijd uit de prijsstelling van de verzekeringsmaatschappijen.
Mijn vriend Martijn heeft zijn Versatile (waarde 7800 euro), via Tempelman laten verzekeren bij Unigarant. Ik weet niet meer wat het verschil tussen alleen diefstal verzekering en diefstel + schade was, maar dat scheelde relatief weinig. De premie van de verzekering is 1107 euro voor drie jaar, graag vooraf betalen in ene keer. Dat is even slikken, maar dan ben je er wel vanaf. Eigen risico is E 20,00 per schadegeval, zullen wel administratiekosten zijn??? Martijn is een keer op z'n kant gegaan wat heeft geleid tot overspuiten, kosten 250 euro.
Het nadeel van Unigarant is dat het een echte fietsverzekering is, grote afschrijving per jaar en maximaal voor 3 jaar, je kunt daarna verlengen voor maximaal 2 of 3 jaar.

Bij totaal verlies;
- de eerste 3 jaar na de ingangsdatum
-> Bij een verzekering op basis van nieuwwaarde, vergoeding op basis van verzekerd bedrag;
-> Bij een verzekering op basis van afschrijving, vergoeding op basis van het verzekerd berdag met een afschrijving van 1% per volle verstreken maand, tot max. 25%

- 3 jaar na de ingangsdatum:
-> In alle gevallen vergoeding op basis van het verzekerde bedrag waarop de volgende afschrijving wordt toegepast; 4e jaar 25%, 5e jaar 50% (belachelijk voor en velomobiel)

Mijn Versatile komt ook binnenkort, ik ben dus ook erg benieuwd naar jouw offerte van van Herp.

Groeten Johannes - wat duurt wachten toch lang - Hulshof

> Wie heeft er schade-ervaring met een niet-aluminium velomobiel?

Ik heb daar - helaas - ervaring mee. De uitstekende service van velomobiel.nl heeft me zelfs na de crash waarvan de medische kosten (gebitsrenovatie) nog lang niet compleet zijn maar ondertussen wel al in aantallen velomobielen uitgedrukt kunnen worden, aan velomobielreparatie minder gekost dan jouw eigen risico.
Aan eerdere fietsen heb ik ook wel eens schade gehad, waarbij ik eens van de verzekering (toen ik nog niet beter wist en fietsen verzekerde) te horen kreeg bij 580 gulden schade dat dat wel erg veel was. Toen ik antwoordde dat een dure fiets (3500 gulden) ook dure onderdelen heeft en als dure onderdelen stuk gaan, dat dus veel kost, was het verder klaar en heb ik mijn schade uitgekeerd gekregen. Toevallig bij die ene verzekering dus wel "mijn geld eruit gehaald". Maar dat zou niet je uitgangspunt moeten zijn.

> Was je verzekerd en loonde dat?
> Of was je puntje bij paaltje goedkoper uitgeweest zonder?

Bij de velomobiel dus niet.

> Weet er iemand nog andere goede redenen om wél of juist niet te
> verzekeren?

Mijn visie op verzekeren is de volgende: Verzeker wat je (wettelijk) verplicht bent (WA-auto bv, ziektekosten) en verzeker dat, waarvan je de schade echt niet zelf kunt dragen (opstal, inboedel). Alles wat je - desnoods met moeite - zelf kunt opvangen, moet je niet verzekeren.

Dus geen "verlengde garantieverzekering voor een koffiezetapparaat van EU 50" en ook geen reisverzekering (aangezien de meeste onderdelen al in je andere verzekeringen zitten). Voor de auto alleen WA (verplicht).
Voor al mijn fietsen geldt dat ze dus niet verzekerd zijn. Dat helpt ook om scherper te blijven in hoe je ze wegzet en hoe je er mee omgaat.

Je zou in deze optiek dus zelf moeten bepalen of je eventueel verlies zelf kunt opvangen, desnoods door bv weer naar een tweedehands alu-weder over te gaan. Kan dat? Dan is het antwoord: niet verzekeren.
Kan dat niet, dan is het antwoord: verzekeren.
Je moet wel mentaal er tegen kunnen dat er dus een aantal risico's zijn die, als ze allemaal tegelijk beroerd uitpakken, je een hele hoop gaan kosten. Als je dat niet kunt, moet je je maar verzekeren.
Groeten,

Kees - verzekert je dat niets zeker is - van Malssen

Hoi Reinier,

Bij van Herp verzeker je jouw quest voor 162 euro per jaar, gewoon per jaar doorverzekeren, en als je door bv. een windvlaag schade oploopt, in mijn geval 900 euro, dan krijg je dat netjes en vlot uitgekeerd.
Eigen risico geloof ik 100 euro ? Verder is het van belang te weten dat het geen "ligfietsverzekering"is maar een transportverzekering. Dat betekent dat alle schade, veroorzaakt rond en met het transport verzekerd is, w.o. diefstal, averij etc. Dat betekent dus een heel andere benadering. In hoeverre het waardeverval wordt berekend weet ik niet. Volgens mij is dat niet van belang, zoals wel bij Moesman. Ik moet eerlijk zeggen dat het me niet zou verbazen als de velomobielen uiteindelijk niet meer zo verzekerd kunnen worden, maar zolang dat wel kan is er voor zover ik weet geen alternatief voorhanden met zoveel voordelen tegen zo'n lage premie.
Groet van Q106

Kees Schouten: Ik heb net een nieuwe polis ontvangen van Van Herp, het is nu een echte
ligfiets/velomobielverzekering (dus geen transportverzekering). De premie is 2,75 % van de verzekerde waarde en daar komt 7 % belasting overheen. Tegen diefstal is hij verzekerd als hij is afgesloten met een ART goedgekeurd slot, óf als hij in een afgesloten ruimte staat en er sporen van braak zijn. In een afgesloten schuur hoeft hij dus niet eens op slot te staan (ik doe het wel, want als ze inbreken dan zijn ze nog niet klaar). Ik had mijn fiets eerder bij Moesman verzekerd, en daarom 2 beugelsloten gekocht om hem op slot te zetten. Schade: 2 gaten in de wieldoekjes van 2 wielen, en geen 500 euro zoals Reinier eerder schatte.

Kees

jack, 21 dec 2006 00:00

quesjer

Ligfiets en reisverzekering, even checken!!

Je(lig)fiets verzekeren op vakantie is bij lang niet alle reis-verzekeringen mogelijk. Bij Interpolis is dat standaard 250 euro voor een fiets, en niet (ik herhaal: NIET) te verhogen. Ditzo idem. Maar via de Fietsvakantiewinkel voor een redelijk bedragje heel simpel te verzekeren bij Unigarant. Wil je dus verzekerd op vakantie, kijk dan je polis nog even na.....

quesjer, 04 jul 2009 00:00

quesjer

Van Herp in Eindhoven verzekert voor een prima prijs Velomobielen en ligfietsen. Het eigen risico is 115 euro per gebeurtenis, en de premie rond de 170 euro voor een standaard Velomobiel per jaar. Gewoon per jaar dus heel anders als bij een normale fietsverzekering, en ook de afschrijving per jaar is niet van toepassing. Mijn contacten met khun verlopen vlot en accuraat, en toewn ik schade had is dat vlot en zonder mankeren uitbetaald.
Ik heb er inmiddels al mijn verzekeringen ondergebracht.....

Groet van Quesjer

quesjer, 05 mrt 2010 00:00