Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Jouta Ligfietsen

| Producent | Dealer |

Producent van Jouta Trikes

Website:
http://www.joutaligfietsen.eu
E-mail:
Adres:
Christiaan Huygensstraat 21
3331 EA Zwijndrecht
Telefoon:
078-620333 06-53190492
Dealers:
Jouta Ligfietsen
Dealerschappen:
Jouta Ligfietsen
Greenspeed Trikes

Openings tijden : alleen op afspraak !

De Jouta driewieler is een dusdanig bijzonder product dat wij u graag kort over de achtergrond van het merk willen vertellen. De besturing en het weggedrag zijn enig in hun soort. Je zult je afvragen hoe dat tot stand gekomen is.

Ook al is de fiets fonkelnieuw, de naam Jouta is dat zeker niet. Wat belangrijker is: de ervaring met de opvallende kantel/knikbesturing gaat intussen al bijna 30 jaar terug. In 1984 is door de familie Jouta octrooi aangevraagd op het systeem omdat zij er van overtuigd waren dat het zou resulteren in een trike met de beste wegligging, het beste stuurgedrag met name in bochten en de hoogst mogelijke veiligheid. Er zijn vervolgens vele varianten van de Jouta ontwikkeld en verkocht. Er is enorm veel tijd en geld geïnvesteerd in verbetering van de fiets, totdat dat uiteindelijk in 1994 niet meer lonend bleek te zijn en de productie gestopt is.

Bij ons is de liefde voor de Jouta nooit helemaal weg geweest. In 2010 is het smeulende vuurtje weer aangewakkerd en hebben we de ontwikkeling van de Jouta anno nu in gang gezet. Daarbij zijn we niet over één nacht ijs gegaan. We zijn samenwerking aangegaan met partijen die stuk voor stuk op hun vakgebied door de wol geverfd zijn: om te beginnen is daar de familie Jouta zelf, per slot van rekening de grondleggers achter het idee van de fiets. Zij zijn nu de vormgevers van de moderne Jouta. Dan zijn daar de constructeurs van de frames: ze bouwen al decennia bijzondere fietsen en kennen de mogelijkheden en de valkuilen door en door. Het spuitwerk is van de beste kwaliteit, de specifieke ligfietsonderdelen betrekken we bij de beste fabrikanten. We werken graag met Nederlandse bedrijven zodat we de lijntjes kort kunnen houden. Het is een genot om te werken met mensen die kwaliteit net zo hoog in het vaandel hebben staan als wij zelf.

In het voorjaar van 2011 is de eerste Jouta uitgebreid getest en proefgereden en dat stemde ons zeer tevreden. We mogen zelf dan oprecht enthousiast zijn, het keurmerk met de strengste eisen is dat van de klant. Daarom zijn we bijzonder trots dat veel van de eerste klanten al geruime tijd in de markt waren voor een trike voordat ze op de Jouta plaats konden nemen. Zij hadden al veel gereden en getest, en het rijgedrag van de Jouta sprong er uit. We hebben ons vanaf dag één op een bijzonder positieve manier kunnen onderscheiden.

We staan nu op een punt dat we uitermate tevreden zijn met het resultaat, maar we zullen altijd blijven streven naar perfectionering waar dat maar mogelijk is. Onze klanten geven ons elke keer weer waardevolle input, ideeën die in ons hoofd gaan smeulen zodat er regelmatig ergens een vlammetje oplaait. Op deze manier koopt u altijd de beste Jouta voor uw geld.

Merken en producten

Jouta

  • Jouta XX

    Elke Jouta XX is gebaseerd op hetzelfde frame. Het stalen frame is vakkundig gelast en geeft zelfs onder zware belasting geen krimp. Voor dagelijk…