Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Fietsfeest in Veenendaal

Gepubliceerd op 10 juni 2001 00:00 (315 keer bekeken) 0Reacties

Eind vorig jaar is Veenendaal uitgeroepen tot Fietsstad 2000. Naar aanleiding hiervan organiseert de gemeente Veenendaal op zaterdag 23 juni a.s. in het centrum 'Dé Veenendaalse Fietsdag'.

Ingrediënten zijn onder andere spectaculaire fietsstunts en een fietsinformatiemarkt op het Raadhuisplein en een trialparcours op het Scheepjeshofplein. Ook is er door het hele centrum heen muziek en worden er bijzondere en antieke fietsen geshowd. Het hoogtepunt van de festiviteiten is de 'grande parade des bicyclettes' die om 16.00 uur vanaf het Raadhuisplein vertrekt. Hieraan doen alle fietsen, orkesten, versierde en beschilderde fietsen mee voor een tocht door het centrum.
Om 10.00 uur zal burgemeester J.J. Spros op het Raadhuisplein de officiële opening verzorgen van de Veenendaalse Fietsdag. Hierbij zijn alle deelnemende fietsen en orkesten aanwezig. Na de opening vertrekken zij naar het centrum van Veenendaal.
Activiteiten
Op het Raadhuisplein:
- De fietsinformatiemarkt - Speciale Fietsstad 2000-puzzeltocht: aanmelden bij VVV-kraam met een leuke attentie voor alle deelnemers - Speciale kinderhoek waar geschminkt en geknutseld wordt - Batavus-trialbaan - Kinderen van basisscholen dingen mee naar mooie prijzen in de Veenendaalse Fietsversierwedstrijd - Lokale kunstenaars bieden de mogelijkheid om 'oude fietsen' met graffiti te bespuiten
Op het Scheepjeshofplein:
- Het Adventure Bikes-trialparcours - Hometrainerwedstrijd van De Tweewieler
Hoogstraat:
- Spectaculaire attractie "Space Mountainbike"
Door het centrum heen:
- Oude fietsen van het Nationaal Fietsmuseum Velorama in Nijmegen - Fietsacrobaten van De Circuswinkel in Nijmegen - Hele gekke fietsen waarop iedereen gratis plaats mag nemen om het centrum van Veenendaal eens op een andere manier te bekijken.
Horecaplein:
- 's Middags en 's avonds live muziek - Verder zijn er speciale Fietsstadaanbiedingen bij horecagelegenheden.

Betrokkenen Diverse organisaties participeren in de Veenendaalse Fietsdag. - Rijwielhandel Dirk Methorst heeft het "Be One Trial Team" van Batavus geregeld. Naast deelname aan internationale wedstrijden verzorgt dit team demonstraties van de mountainbikesport. Met een spectaculaire show op het Raadhuisplein laten ze zien wat zoal (on)mogelijk is met de mountainbike. Balanceren, springen en soms vallen. De show duurt circa 15 minuten en wordt ondersteund met commentaar en muziek. Tijdens de show wordt er gefietst over tafels, schansen en over een aanhanger van twee meter hoogte. Verder worden er spectaculaire sprongen genomen met de fiets, waarbij een kleine competitie aan wordt gegaan met het publiek. Tussen de demonstraties door kan een ieder zelf eens een rondje fietsen op zo een speciale trialbike - J. van Wijk Fietsen BV heeft het fietsmeetteam van Gazelle ingehuurd en presenteert speciale fietsen van het merk Multicycle op het Raadhuisplein - Fa. J. van Beek toont een aantal noviteiten van het merk Sparta op het Raadhuisplein - Rein Veenendaal geeft in de winkel speciale aandacht aan het merk Giant - De Tweewieler organiseert een wedstrijd op hometrainers op het Scheepjeshofplein, waarbij leuke prijzen te winnen zijn - Adventure Bikes, gespecialiseerd in het mountainbikesport, verzorgt een compleet mountainbikeparcours op het Scheepjeshofplein, waar iedereen naar hartelust zichzelf kan bewijzen op de nieuwste fietsen van Specialised - Vele leuke prijzen worden op 23 juni weggeven door de Fietsersbond, door AXA-Stenman, VVV en de gemeente Veenendaal. - Winkeliersvereniging 'City Marketing' draagt zorg voor muzikale en vrolijke noot. Muzikanten op de fiets maken hun rondjes door het centrum. De Bicyclettes bewegen zich met zes man op één fiets en spelen vele oude bekende toppers. De muziekfiets is er ook bij. Doordat de fiets zich in beweging zet, wordt er muziek gemaakt. En de swingmasters zorgen voor gezellige muziek

Rowing Kuifje

Rowing Kuifje

Redactie

Reacties (0)