Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Roeit Derk Thijs de Toer de France uit ??

Gepubliceerd op 18 mei 2001 00:00 (185 keer bekeken) 0Reacties

De dag na Cycle Vision zal Derk Thijs nagenoeg dezelfde route gaan rijden als drie weken later de echte Tour de France. 3500 km en 18000 hoogtemeters lang en hoog. Aan deze monstertocht zullen we de nodige aandacht gaan besteden op de plaza.

Monstertocht van 3500 kilometer

De Roeifiets Tour 2001

Op 13 juni begint Derk Thijs met de toer van zijn leven: een monstertocht over 3500 kilometers, vrijwel gelijk aan de route van de 88ste Tour de France, die drie weken nadien van start zal gaan. Hij zal in hetzelfde tijdbestek als de Tour de France de afstand overbruggen, waarbij hij niet alleen duizenden kilometers zal afleggen, maar bovendien ook nog eens meer dan 18.000 hoogtemeters zal moeten overwinnen, waaronder de loodzware beklimming van "L’Alpe d’Huez".
De start van Derk's solorit is in Duinkerken. In de weken die volgen zal hij België en Frankrijk doorkruisen. Zonder hulp van peloton en wegafzettingen zal hij een poging doen de titanische afstand af te leggen in een tijd die ook de grote ‘Tour’ in beslag zal nemen: 23 dagen!

Na een flinke training op Mallorca, waarbij de mogelijkheden van de THYS 240 Roeifiets met tussensnek uitgebreid getest zijn, heeft Derk besloten dat het moment is aangebroken. Voor hem is het nu of nooit: een goede week voor de start van "zijn tour" wordt Derk 43.

Iedereen die ooit de Tour de France heeft gezien weet dat het in termen van fysieke en mentale inspanning een bizar evenement is. Een kleine groep vrienden en enthousiastelingen zal hem verzorgen en begeleiden. Maar verder zal hij het alleen moeten doen.

Van dag tot dag vindt u gedurende de Roeifiets Tour verslagen op onderstaande site.

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)