Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Nieuwe functie op fietsberaad

Gepubliceerd op 26 januari 2004 00:00 (44 keer bekeken) 0Reacties

Er is een nieuwe functie toegevoegd op Fietsberaad.nl de site van de organisatie die zich zou inzetten voor beter fietsgebruik in Nederland. Er is nu een zogenaamde kennisbank ingevoerd. http://www.fietsberaad.nl/ De Kennisbank loopt duidelijk bij zijn introductie al achter, op de vrije zoekfunctie komt op het woord ligfiets geen enkel resultaat naar voren (wel een mooi leeg scherm). Verder veranderingen over fietsen123 site en toevoeging site met informatie uit de Kampioen.

De ligfiets is voor sommige instanties een duidelijk onbekend fenomeen. Eerder konden wij op de site VanAnaarBeter ook niets vinden http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=558. Het lijkt vreemd dat instanties die duidelijk zijn opgericht om kennis te vergaren en te implementeren sommige ontwikkelingen totaal negeren. De ligfiets kan een welkome aanvulling zijn op de ongemakkelijke rechtopfiets, en dan zeker op de lange afstand. Onlangs verscheen bovendien een bericht in verschillende kranten dat voornamelijk de communicatie rondom alternatieven voor de auto een probleem is. Hierop lijkt het adviesorgaan geen uitzondering te gaan willen maken. (http://www.verkeerskunde.be/docs/Wildervanck.doc, artikel is geschreven door deze zelfstandig werkende verkeerspsycholoog onder de titel Zonder communicatie staan we stil, over de gebrekkige communicatie rondom vervoersoplossingen anders dan die met de auto. Hierin zou een verandering moeten komen door het gewoontegedrag van de mensen te veranderen).

Eerdere berichten over deze site zijn: http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=234 over de oprichting. En http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=625&volledig=1 over het in de lucht brengen van de site.

De nieuwsbrief van de organisatie Fietsplatform maakt ook melding dat deze organisatie een kennisbank gaat worden. Het lijkt erop dat meer organisaties eerder voor een passievere opstelling gaan kiezen. Wel gaan ze actie nemen in de site van de organisatie www.fietsplatform.nl Deze zal in 2004 worden vernieuwd.

Verder maakt de redactie van de gelegenheid gebruik om aan te geven dat ook een andere site is veranderd van opzet http://www.op-de-fiets.nl/ is in plaats van een losse verzameling links wat meer gestructureerd geworden.

In het laatste blad van de anwb wordt de site naar informatie uit hun blad aangekondigd http://kampioen.anwb.nl is de link hiernaar. Verder hebben zij een nieuwsbrief toegevoegd. Informatie over wandelen en fietsen is daarbij met mail te ontvangen http://anwb.emessaging.nl/ext.dll?ID=WuY5WCYiqWf&bron=goldentulip

Redactie

Reacties (0)