Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Oliebollentocht erg gezellig

Gepubliceerd op 01 januari 2004 00:00 (523 keer bekeken) 0Reacties

Slechte weersvoorspellingen (avond ervoor: 80% neerslagkans) hebben de 57 deelnemers er niet van weerhouden om naar Zwolle te komen, en de weersgoden streken over hun hart, hielden pluvius geheel tegen, en lieten de zon zelfs uitgebreid zijn werk doen. Een fantastische dag!! (lees in het uitgebreide bericht het verslag, en je vindt hier meer links naar foto's)

Video..De koffie stond klaar met stroopwafels om de rijders uit het hele land te verwelkomen. Zo'n grote opkomst is bij mijn weten nog nooit vertoond, maar toch vertrokken we stipt op tijd voor de tocht. De dag ervoor arriveerder Rens uit Etten-Leur, 220 km, en Anne Heidinga en Bastiaan Welmers, terwijl de dag zelf fietsers kwamen uit Alkmaar, Nijmegen, Groningen, Ede, Almere, Almelo, Lelystad etc per fiets, en met de auto zelfs uit Schuddebeurs (Zeeland) en Lilienthal (Duitsland). Een fantastisch gezicht, al die velomobielen die in een lange rij schuins stonden opgesteld, al die kleuren ook. Aluminium, geel, wit, rood, blauw, groen, oranje, "glas-in-lood", bont, je zegt het maar. Bij elkaar was het "lint" maar liefst 300 meter lang.
Ter hoogte van Hasselt was de eerste stop om weer te hergroeperen, en drie onzer vonden dit een perfecte plaats om hun eerste lekke band te plakken. Rein, Marcel en iemand in een Alleweder waren het haasje. Goed idee om de lekke banden groepsgewijs te plakken, scheelt een hoop tijd. En het zou hier zelfs bij blijven!
Na dit gezamenlijk oponthoud reden we vrij rap al weer verder. Het dijkvak van Hasselt tot Zwartsluis kon worden geraced, waar menigeen dankbaar gebruik van maakte. De winnaar is onbekend, omdat de jury achterin reed....
Hierna reden we door richting Belt-Schutsloot alwaar de pauze was. Daarna even poseren voor de groepsfoto, en verder maar weer. Richting Genemuiden, waar de pont moest worden genomen. De groep paste er niet in een keer op, terwijl het toch geen kleine pont is. Doorrijden door de Mastenbroekerpolder richting Hasselt, en via de dijk terug naar Zwolle waar we rond half vijf weer terugwaren.
De snert was al warm, en versgebakken brood werd zojuist afgeleverd. Ook de oliebollen vonden gretig aftrek en het eten werd slechts onderbroken door gezellig geklets. Bijna alles ging op: 40 liter zelfgemaakte vegetarische snert, 15 zelfgebakken broden en 180 bestelde oliebollen. Van alles was nog maar een beetje over....De meeste deelnemers vertrokken weer per fiets of auto huiswaarts, en 14 fietsers bleven overnachten om de volgende dag, na een gezellig ontbijt met croissants, een gekookt eitje en een lunchpakket, maar nu helaas wel in de stromende regen, terug te fietsen naar huis.

Volgend jaar zal deze tocht ook weer worden gereden, waar precies is nog onbekend, maar Almere en Nijmegen maken een goede kans. Groningen organiseert mogelijk een tweede tocht naar verluidt.

Er zijn vele foto's geschoten op deze tocht. Kijk maar eens op de volgende links: Bij het agendabericht van de oliebollentocht zijn foto's geplaatst door Roel van Dijk, Paulus den Boer en Robert Lammerts: http://www.ligfiets.net/fotos/index.php3?type=agenda&id=880

Anne Heidinga plaatste zijn foto's op Ligfietsplaza bij de Sinnerclub: http://www.ligfiets.net/fotos/index.php3?type=club&id=36

Zie ook:


Op weg naar Hasselt

Op weg naar Hasselt

Zelf gebouwd!

Zelf gebouwd!

Paulus den Boer heeft de dag van A tot Z zeer goed georganiseerd.

Paulus den Boer heeft de dag van A tot Z zeer goed georganiseerd.

Traditioneel wordt halverwege de oliebollentocht genoten van koffie en appeltaart.

Traditioneel wordt halverwege de oliebollentocht genoten van koffie en appeltaart.

Na de koffiepauze wordt een groepsfoto gemaakt. Helaas past met mijn toestel niet iedereen er op.

Na de koffiepauze wordt een groepsfoto gemaakt. Helaas past met mijn toestel niet iedereen er op.

Nog steeds perfect weer en een prachtige omgeving in de Kop van Overijssel

Nog steeds perfect weer en een prachtige omgeving in de Kop van Overijssel

Zeer fraaie zelfbouw trailer voor Mango.

Zeer fraaie zelfbouw trailer voor Mango.

Handige oplossing met

Handige oplossing met "voetsteuntjes" waarop de wielen staan. Achterin het "loopplankje" waarmee de Alleweder over de neus van de auto op het dak wordt gereden.

Paulus, het smaakt geweldig!!!

Paulus, het smaakt geweldig!!!

Redactie

Reacties (0)