Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Nieuw licht

Gepubliceerd op 08 februari 2004 00:00 (92 keer bekeken) 0Reacties

Luxeon en leds zijn bijzondere termen in verlichting. Volgens de site van Aktiv Radfahren zijn er verschillende ontwikkelingen bij fabrikanten gaande. Verder een aandrijving met riem. En het verschijnen van een test van laptop tassen en diversen op internet.

Het bericht is gevonden op http://zeuss.bva-bielefeld.de/aktivrad/ waarbij her en der verspreid op deze pagina links en nieuws is te vinden. De redactie zal in het woud van nieuwe mogelijkheden proberen wat duidelijkheid te scheppen.

Op de site van Veloplus is een pdf document gevonden met een test die zij hebben gehouden van lampen http://www.veloplus.ch/pdf/fachinformation/blender_im_labor20031128231754.pdf
(465 kb)
En ook van laders op http://www.veloplus.ch/pdf/fachinformation/UebersichtLadegeraete20031212141213.pdf
Misschien is het handig het brondocument te noemen, mensen kunnen op deze site veel informatie vinden http://www.veloplus.ch/service/fachinformationen.asp?fk_GruppeID=7

Busch en Muller heeft een ontwikkeling met DIWA een afstandswaarschuwingssysteem voor fietsen, als een naafdynamo wordt gebruikt dan werkt het als volgt. Een chip registreert plotselinge veranderingen in snelheid en laat stroom door. Overdag lichten koplamp en achterlicht op, in de nacht wordt een verstraler naast de koplamp gebruikt. (website van de fabrikant http://www.bumm.de/)
De pagina met de gegevens over DIWA http://www.bumm.de/index.html?docu/neuheiten03.htm

Verder in dit bericht wordt genoemd dat cateye een 4 lux presenteert. Voordelen zijn, lange levensduur van 100000 uur en laag energieverbruik. Ook Hella doet proeven met ledlampen. Zij presenteren een lamp waarin de technieken van autolampen worden gebruikt. (zie de titel Es werde licht op de pagina van Aktiv Radfahren). http://www.hellabike.de/

Son presenteert zijn E6 die perfect samen moet gaan werken met de dynamo die zij maken. http://www.nabendynamo.de/ (helaas op de site nog geen spoor van deze lamp).

Op de site vonden we ook het bericht dat een riemaandrijving wordt gebruikt bij het merk Corratec, een tandriem van Bridgestone gecombineerd met 8 versnellingsnaaf .
Voordelen zijn een probleemloze aandrijving die geen smering nodig heeft en geen geluid maakt.
http://www.fietsen.123.nl/test%20van%20fietsen.htm Daarop zijn nieuwe testen te vinden van draadloze fietscomputers, laptoptassen enzovoort.

Een eerder bericht over lampen is te vinden op http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=813 met daarin weer links naar nog eerdere berichten.

Redactie

Reacties (0)