Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Verzameld nieuws op gebied van rechtopfietsen

Gepubliceerd op 11 december 2003 00:00 (85 keer bekeken) 0Reacties

In het uitgebreide bericht een mededeling over het verschijnen van rapport Mobiliteit in cijfers. Verder een uitzending van Zappelin met veel fietsspelletjes. Verder wat links over innovaties en stroomlijnvormen voor velomobielen.

Op vrijdag staat de redactie zich soms de vrijheid toe ook niet ligfiets-gerelateerd nieuws te publiceren. Hieronder berichten uit de fietsbranche en stroomlijnvormen. Gewoon leuk om te zien eigenlijk en gelezen op de yahoogroep ligfiets.

Op de site http://www.bovagrai.nl/ie/index.html is te lezen hoe de tweewielerbranche heeft gewerkt in de afgelopen jaren. Van 15,7 miljoen fietsen in 1995 is gewerkt naar 17,8 in 2002. Dit en nog veel meer cijfers, grafieken en tabellen zijn te vinden in het jaarlijkse overzicht Mobiliteit in Cijfers van de stichting Bovag-RAI mobiliteit.

Verder viel te lezen in weekblad Fietsmarkt: Gazelle is dit voorjaar het decor geweest voor opnames van het Jeugdtelevisie programma Zig Zag. Zig Zag is een KRO Jeugdprogramma, dat wordt uitgezonden in Z@ppelin op Nederland 3. In dit programma spelen twee teams van twee verschillende basisscholen een spel tegen elkaar. Dit spel is afgestemd op de locatie waar men aanwezig is, zo was men dit seizoen op locaties op Schiphol, in De Kuip en bij het Kurhaus. Voor het thema Fietsenfabriek werd gekozen voor het terrein van de Koninklijke Gazelle. Speciaal voor het programma werd in overleg met Gazelle diverse spelonderdelen bedacht, waarin de Fiets centraal staat. De aflevering bij Gazelle wordt op zaterdagmorgen 20 december uitgezonden. Z@ppelin begint om 08.30 uur op Nederland 3.

Iets anders leuks wat uw redactie tegenkwam bij de speurtocht naar informatie op internet was de site http://www.bbc.co.uk/science/innovation/ hierop staan innovaties, toch leuk dat de Sinclair fiets er op staat in het hoofdscherm.
Verder staan op de site innovaties die verder niets met fietsen te maken hebben.
Meer innovaties op gebied van stroomlijn die ook niet direct met ligfietsen te maken hebben staan op http://groups.yahoo.com/group/aerobody/ Dit is een groep van mensen die interesse hebben in stroomlijn. Nog een link voor deze mensen kan zijn http://blueskydsn.com/ waar een leuke vorm op staat, op de pagina http://blueskydsn.com/gallery.html zijn nog meer voorbeelden te zien. Nog meer interesse in gestroomlijnde fietsen? Op de site http://www.velomobiel.nl/nl/service_body_nl.htm#links zijn er nog wat te vinden en uiteraard op www.velomobile.de

Redactie

Reacties (0)