Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Routeplanners op de fiets

Gepubliceerd op 30 oktober 2003 00:00 (43 keer bekeken) 0Reacties

Volgens een oud bericht was er een mogelijkheid een routeplanner los te laten op je eigen fietsroute. In het uitgebreide bericht meer informatie.

In een discussie op internet werd een oud bericht aangehaald. Routenet schijnt een tijdje niet met een alternatief vervoermiddel gewerkt te hebben, maar doet dat nu weer wel. http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=534 is de link naar het oude bericht, in http://groups.yahoo.com/group/ligfiets/message/34915 haalde Wilfred de link nog even aan. De meningen over de werking is verdeeld.

Elwin wist een routeplanner speciaal voor fietsers, in http://groups.yahoo.com/group/ligfiets/message/34935?expand=1 geeft hij de link, helaas alleen voor Zuid holland.

Deze link is ook te vinden in http://www.fietsersbond.nl/urlsearchresults.asp?itemnumber=1992

Overigens kunnen gps apparaten ook dienst doen bij routeplannen. Deze kennen ook de mogelijkheid diverse instellingen te doen waardoor uiteindelijk redelijk fietsbare wegen over blijven.
Bij gps kunnen ook routes worden gedownload die eerder door andere fietsers zijn gereden en vastgelegd.
Verder kan bij Gps een bepaald punt waar je naartoe wilt rijden worden ingesteld. Door gewoon een stuk te fietsen zie je vanzelf of je de goede kant op gaat.
Uiteraard helpt een goede fietskaart bij elke routeplanner en gps apparaat nog steeds.
Eerder schreven wij hierover in het bericht http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=771

Redactie

Reacties (0)