Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Autovrije dag Arnhem met ligfietsen (verslag)

Gepubliceerd op 15 oktober 2003 00:00 (103 keer bekeken) 0Reacties

Een bericht van Peter Gudden uit Arnhem over een succesvol ligfietsprobeercircuit tijdens de autovrije dag op 21 september j.l.. Ideetje voor anderen, voor volgend jaar?

Hoi,
 
Een beetje laat misschien maar ik wilde toch (met enige trots) even melding maken van de activiteiten van het (ons) Wereld NatuurFonds in Arnhem op autovrije dag (21 september). Deze bestonden in hoofdzaak uit een prachtig ligfietscircuit van ruim 300 meter met daarop onze eigen 4 lig (probeer) fietsen aangevuld met drie stuks van Elan uit Nijmegen en de Speedy kinderfiets van Tim Biesemans.
 
Er was veel belangstelling en vooral de Speedy is die dag bijna versleten. Wijzelf trouwens ook want ook de sceptici (waaronder de wethouder zelf) moesten toch echt overtuigd worden dat je NIET omviel en GEEN acrobaat hoefde te zijn. Dus: meelopen maar tot ze niet meer omvielen. Doe mij maar kinderen; die sturen je na 5 meter helpen zelf wel weg ("loslaten, kan het zelluf wel!"). Zeer prettige reacties gekregen en menigeen had koop- of knutselzin in de oogjes toen ze wegliepen.
 
Een leuke foto is te zien op de website van Milieudefensie Arnhem, de belangrijkste "pusher" van het evenement in Arnhem.
 
www.antenna.nl/milieudefensiearnhem/ Kijk op "autovrije dag" en dan "Zypendaalse weg"
 
Groetjes,
Peter Gudden
Zie ook:

  • [url=]http://www.antenna.nl/milieudefensiearnhem/[/url]

Redactie

Reacties (0)