Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Bend competitie

Gepubliceerd op 16 augustus 2003 00:00 (50 keer bekeken) 0Reacties

Het heeft even op zich laten wachten, maar op 6 september worden in Köln de volgende wedstrijden georganiseerd die meetellen voor de Bend Competitie.

Na een langzame start is door de deelnemende landen besloten dat de volgende wedstrijden meetellen voor de Bend competitie: het criterium, de sprint, de 1 uur tijdrit en de 3 uur tijdrit tijdens Cycle Vision.

Op zaterdag 6 september worden door Speedbike wedstrijden georganiseerd op de houten wielerpiste in Köln. Dit is een half overdekte baan met een lengte van 250 meter. Op het programma staan een individuele tijdrit van 1000 meter, een devil (afval)race en een criterium van 1 uur.
De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Er is gelegenheid om van zaterdag op zondag te overnachten op het middenterrein van de wielerpiste. Inschrijven kan op www.speedbikebgl.de.

Zorg voor een harde schaal helm, een afgeschermd tandwiel en geen open buis einden. Voorschriften die bij alle wedstrijden gewoon verplicht zijn.

Op de wielerbaan zijn volle stroomlijnen niet toegestaan. Staartpuntjes zijn wel toegestaan. Onze oosterburen noemen dat "Holländisch unverkleidet".

Nog nooit op een wielerbaan gereden? het is een ware belevenis, een ervaring die je niet mag missen! Sturen is haast overbodig, door de schuine baan ga je als vanzelf door de bochten. Als je banden goed op spanning zijn kun je met een snelheid van 20 km/uur zonder weg te glijden overal op de baan rijden, tot boven in de bochten. Wat je op de baan zeker niet moet doen is remmen.

De afsluitende wedstrijden worden in België georganiseerd. Waar en wanneer is nog niet bekend, maar we houden jullie op de hoogte.
Zie ook:

  • [url=]http://www.speedbikebgl.de[/url]

Redactie

Reacties (0)