Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Nieuws van fietsmarkt

Gepubliceerd op 31 juli 2003 00:00 (85 keer bekeken) 0Reacties

Een tweetal berichten in het blad fietsmarkt trokken de aandacht, een over een schadebedrijf die mountainbikes uit gaat delen en een van een fiets die heel bijzonder is beveiligd.

Maarssen – Autoschadebedrijf Care Schadeservice start een opmerkelijke actie. De 49 bedrijven grote keten gaat particulieren met schade een mountainbike cadeau doen. Mits de schade 1.000 euro of meer groot is en de klant geen leenauto vraagt. Wie maar 500 tot 1.000 euro schade rijdt is voor 50 euro eigenaar eigenaar van de fiets. “Het merk is ons niet bekend, maar de fietsen zijn wel afgemonteerd met Shimano-onderdelen”, meldt Care, dat met de actie aan zijn naamsbekendheid bij de verzekerde automobilist wil werken.

FIETSDIEFSTALPREVENTIE MET
GPS-OPSPORINGSSYSTEEM

Maarssen - Panasonic komt volgende maand met een fiets op de markt voorzien van een Global Positioning System (GPS). Deze fiets is ontwikkeld in de strijd tegen fietsdiefstal voor de Japanse markt. De GPS staat in verbinding met een beveiligingsbedrijf. De eigenaar van een fiets kan zijn gestolen voertuig lokaliseren via de website van het beveiligingsbedrijf. Ook in Japan is fietsdiefstal een groot probleem.
De Panasonic importeur in Nederland, de firma Haagtechno, verwacht dat de fiets voorlopig nog niet in Nederland verkocht zal gaan worden.

Redactie

Reacties (0)