Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Ligfietsweekend Cycle Vision 2003 geslaagd

Gepubliceerd op 02 juni 2003 00:00 (36 keer bekeken) 0Reacties

De redactie heeft genoten op Cycle Vision 2003, in het uitgebreide bericht alvast een deel van het verhaal. Later deze week het vervolg. Maak je borst maar nat, veel leeswerk volgt in het uitgebreide bericht. Tevens de vraag om naar redactie@ligfiets.net even de links te mailen naar foto's. Helaas hebben wij ze zelf tot nu toe nog niet gevonden.

Het is eenzaam op de top. Het is weer een geslaagd weekeinde geweest. Met Hans Wessels als nieuwe Nederlands kampioen ligfietsen was deze kreet wel heel erg letterlijk. Hij stond op het podium en hij als enige had de champagne. Nummers 2 en 3, het tandemduo John Poot en Allert Jacobs, en Ymte Sybrandy hebben toen snel eieren voor hun geld gekozen. De pret bij Hans was er niet minder om. Bij de dames wel bekende gezichten, zij hadden drie flessen champagne te verdelen.

De wedstrijduitslagen waren dit jaar zeer goed verzorgd. Extra beman/vrouwing van de wedstrijdbus zorgden voor snelle resultaatpresentatie in de tent. Op zaterdagavond was zelfs al een artikel op ligfiets.net (met dank aan de redactie van Ligfiets&) en een prachtige presentatie van de wedstrijdresultaten op het internet te vinden.

Er waren ook leuke en minder leuke dingen op Cycle Vision te beleven. Ik doe een greep uit de indrukken van dit weekeinde.
Leuk was het dat Sherry Donaldson uiteindelijk toch op het evenement wilde komen. Zij heeft een zware tijd achter de rug na het verlies van Steve haar man. Hele bijzondere blijken van steun waren er zeker. Zo was er een van de dames die met de wedstrijden meereed die een zwart lintje aan haar fiets had gebonden met de tekst “We miss you Steve” allemaal zeer overweldigend en erg warm.

Verder was de temperatuur in het algemeen uiteraard warm. Vele wedstrijddeelnemers kwamen de temperatuur als grootste tegenstander tegen. Ook sommigen in het publiek die tekort hadden gedronken moesten door de EHBO worden behandeld en verzorgd. Aan de catering heeft het niet gelegen. Het leger van vrijwilligers was ingezet op wedstrijdorganisatie, probeerparcours en uiteraard ook de catering. Hier stond geen rij voor de toonbank, maar een erachter. Velen vonden de weg naar deze belangrijke stand van de vereniging die de innerlijke mens op voortreffelijke wijze verzorgt. Aan het einde van de eerste dag was de frisdrank voor het hele weekend al op!

De EHBO werd even genoemd, gelukkig hebben deze mensen het zeer rustig gehad. De duidelijke ehbo post in de vorm van een camper was een topper. Even leek het mis te gaan. Iemand verloor zijn evenwicht op de loopbrug. Tijdens zijn val brak er iets, maar dat was gelukkig niet de armen of benen van de persoon, maar een van de treden van de trap. De trap werd gerepareerd en het evenement kon weer verder.

Ook even een probleem was een fiets die kwijt was van het probeerparcours. Gestolen was de eerste conclusie van de fabrikant. Tijdens het oplossen van het probleem van organisatie en de fabrikant kwam de fiets echter plotseling voorbij. Deze bleek voor die nacht veilig gestald in de tent.
Wel hield de organisatie een nagelnieuwe rode fiets over bij het opruimen. Is nu opgenomen bij de vele gevonden voorwerpen.

Het valt op dat voorwerpen worden gevonden voordat mensen ze kwijt zijn. Van alles is gevonden en weer teruggebracht tot gevulde portemonnaies aan toe!

De mensen op de buitenstands hebben genoten. Door het mooie weer was het goed te doen en zij vonden het idee zeer geslaagd. Voor het publiek was er uiteraard ook nu extra veel te doen. De stands met marktkramen zorgden voor een passende opvulling naast de tent. Rijderskwartieren waren even verder te vinden, ook altijd leuk om de snelle fietsen even van dichtbij te bekijken.

De prijsuitreiking is ook elk jaar mooier. De bedenker van het nieuwe logo heeft ook een prachtige vlag gemaakt voor het evenement. Deze werd gebruikt als achtergrond van het erepodium. Dit podium is opgefrist met nieuwe nummers. Een boog van ballonnen als krans completeerden het geheel. En aantal flessen champagne waren ter beschikking gesteld. Op het podium was het natuurlijk feest en de flessen waren geen lang leven beschoren. Er werd gedronken op de goede afloop.

De temperaturen liepen overal hoog op. In de stroomlijnen van de fietsen tot 50 graden. Misschien was het net even koeler in de wedstrijdbus, maar niet veel. Opvallend hier zijn de mensen die niet opvallen, Ben als wedstrijdleiding en Toni als webmaster en Gerard voor het wedstrijdsysteem en Miriam bij de transponders zij hadden de race in een ijzeren greep. Een opmerking na de 1-uurs race van een van de deelnemers was dan ook “het is onmogelijk om hier aan de transponderinname te ontkomen”. Veel vrijwilligers waren hierop ingezet, ook bij andere taken vandaan.
Meer berichten volgen.

Redactie

Reacties (0)