Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Smoesjes

Gepubliceerd op 05 mei 2003 00:00 (53 keer bekeken) 0Reacties

Stevige uitspraken vanuit de regering over het gebruik van de auto. In het uitgebreide bericht een vervolg (wel de laatste) op een eerder berichtje over de fietsactie. http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=661

Zwaar over de top, dat zijn de smoezen die gebruikt worden om niet naar je werk te fietsen. Hoewel het CBS ons voorgerekend heeft dat de gemiddelde reisafstand voor woon/werkverkeer maar 6 kilometer is, staan we toch elke dag in de file. Of de ruiten te krabben met een draaiende motor. Voor 4 kilometer. Of de airco op te stoken. Voor 3 kilometer. Of gewoon onze auto vroegtijdig aan zijn eind te helpen door veel koude starts en korte ritten. We houden van onze vierwielige huisvriend. Op zich is dat niet erg, maar dat wil niemand zo maar toegeven….

Minister De Boer zei zelfs in de Volkskrant van 14 september onomwonden welke kant we op moeten: "Hij zou wel op een zeepkist willen klimmen (…) en de automobilisten toespreken: "Hij staat voor de deur en hij glimt mooi, je hebt er hard voor gewerkt, maar pak hem niet voor korte afstanden, laat hem staan!". Voor de Korte afstanden moeten de Nederlanders volgens hem veel vaker de fiets pakken. "Ik heb het me nooit gerealiseerd, maar heel veel ritten die in Nederland worden gemaakt, zijn korter dan tweeënhalve kilometer.

Dat zijn nog eens uitspraken: de fiets waar het kan, de auto waar het moet. Tevens de erkenning dat een auto een duur ding is (hard voor gewerkt), dat daarom optimaal ingezet moet worden. Dus niet van huis naar de winkel om de hoek.

Nederland is fietsland nummer 1 ter wereld: nergens méér fietsen, nergens wordt meer gefietst, nergens ook meer smoesjes om niet te fietsen. Daarom heeft de Stichting Fiets! de al bekende smoezen over de top getrokken door er enkele malle uitvluchten voor in de plaats te zetten. Want iedereen weet wel waarom hij zou kunnen fietsen. Toch? Of hebben we ook last van lekke geheugenbanden? Zadelverdringing?

Alle smoesjes en de posters van de campagne zijn te vinden op de volgende link:
http://www.veritate.net/fcb/newsletter/pakdefiets/

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)