Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Nieuws van het Cycle Vision Comite

Gepubliceerd op 07 mei 2003 00:00 (49 keer bekeken) 0Reacties

Aankondiging lezingenprogramma, verbeteringen en een toertocht. Dit wordt allemaal in het uitgebreide bericht behandeld. Lees dus snel verder.

De ruimte die vorig jaar werd gebruikt als rijderskwartier zal nu worden gebruikt voor de lezingen. De tent krijgt een extra ingang en deze zal voor de rijders gebruikt kunnen worden.
Het lezingenprogramma is al eerder aan de orde geweest, maar er wordt nog gewerkt aan uitbreiding. Een voorlopig programma is al eerder op ligfiets.net gepubliceerd.
Nog meer dan vorig jaar wordt gekeken naar de veiligheid van rijders en publiek, de kussens die vorig jaar voor het eerst werden gebruikt worden dit jaar in nog grotere getallen gehuurd. Ook de dranghekken worden meer.

Het kinderprobeerparcours is verplaatst naar het middenterrein. Dit terrein wordt dus nog intensiever gebruikt. Voor kinderen is ook de kinderrace bedacht.

Wedstrijdrijders krijgen snel de door hun behaalde resultaten. Zelfs een idee van vorig jaar, een overzichtelijke en mooi printbare uitslagenvel is in ontwikkeling. De wedstrijdrijders zullen verder worden verrast met een prachtig wedstrijdnummer in de kleur van het evenement en de toevoeging www.ligfiets.net. We hopen dat ook na het evenement de mensen natuurlijk met deze mooie nummers zullen blijven rondrijden (wel is de sticker verwijderbaar).

De tijdregistratie zal wat vloeiender kunnen verlopen. Een nieuw wedstrijdsysteem is ontwikkeld. Was vorig jaar alleen nog de inschrijving mogelijk, nu wordt alles in het nieuwe systeem gebruikt.
Het aantal exposanten is ook uitgebreid. Er zijn een aantal nieuwe fabrikanten die voor het eerst op Cycle Vision komen.

De nieuwe kleur in het logo zorgt voor een verfrissende uitstraling van het logo. De vrijwilligers zullen in de nieuwe kleur een t shirt ontvangen.

Tot slot, maar zeker niet als laatste de toertocht op vrijdag. Op de site valt al iets te lezen http://www.ligfiets.net/agenda/evenement.php3?id1=895
De route is 71 km lang en gaat langs veel vrijliggende fietspaden door natuurgebied De Oostvaardersplassen en over en langs de Knardijk met schapen. Verder wordt gereden door gebieden langs de hoge vaart met wilde paarden, langs de groene Kathedraal. Koffiestop na ca. 40 km bij stadslandgoed De Kemphaan met Stichting Aap.
Daarna verder door de bijzondere nieuwbouw van Almere Het Kasteel, De UFO (modecentrum), regenboog buurt en gewild wonen en via het Gerard Monninkpad door langs de Oostvaarders plassen eventueel
uitzicht punt bij de Praamweg en dan weer terug naar het Oppertje. De route is voor 99.8% geheel verhard beton, asfalt en klinkers, er zijn enkele passages zanderig en soms wat verrassingen van landbouwers. Geinteresseerden kunnen zich van tevoren melden bij Frans van Schoot, dit in verband met de inkopen van het koffiehuisje. E-mail: f.vanschoot@chello.nl

Redactie

Reacties (0)