Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Een nieuw artikel in de serie inhoud blad

Gepubliceerd op 11 april 2003 00:00 (81 keer bekeken) 0Reacties

Hierbij wil de plazaredactie het verenigingsblad aan de orde stellen. Voorheen werd heel kort de inhoud van de bladen weergegeven. Nu is het zo dat de inhoud is gegroeid en uitgebreid en niet meer zo gemakkelijk wordt voorgesteld in een korte bespreking. Toch lijkt het interessant aan te geven welke informatie in het blad staat zodat naslag makkelijker wordt gemaakt. Verder kan het natuurlijk voor niet leden interessant zijn een exemplaar te bemachtigen bij beurzen of ligfietsbedrijven die de bladen verkopen. Lees in het uitgebreide artikel verder en kom er achter wat er allemaal geschreven wordt.

Het eerste blad in deze serie is toepasselijkerwijs het eerste blad van dit jaar.
Wederom hebben de redactieleden een zeer diverse inhoud samengesteld. De weergaloze vormgeving van de voorpagina valt op. De plazaredactie krijgt van diverse instanties bij toesturen van de bladen zeer positieve reacties. Waarbij het zeer positieve vaak nog een understatement is.
Henk Zuurbier gaat in het editorial in op het imago van de ligfietser en kondigt het prijswinnende artikel aan uit het vorige nummer. Dit shirt is gegaan naar Marc Vervaet met een verslag over zijn vakantie naar Barcelona.
Direct daarna een verslag van de Nederlandse deelneemster aan de recordpogingen bij Battle Mountain. Ze beschrijft haar ervaringen met black ice, dagen ziek zijn een lange reis en goede pogingen. Zeer lezenswaardig.
In het artikel 'Te groot voor een servet.. en te klein voor een tafellaken' worden de acties beschreven van de velomobilist Ton ten Brinke over de actie om velomobielen toe te laten staan op de dreven in Lelystad. Helaas niet gelukt, maar enige dingen zijn wel duidelijk geworden.
Van het team van ligfiets.net komt uiteraard ook een artikel. De leden van de vereniging wordt altijd volledige openheid in het wel een wee van dit medium gegeven. Het medium is zoals de reguliere bezoeker van ligfiets.net zal weten constant aan verbetering, toevoeging en verandering onderhevig. In het blad wordt de zelfbouwhoek aangekondigd.
In een artikel door een van de redactieleden wordt aangegeven hoe men ertoe komt een ligfietstandem aan te schaffen. Niet direct voor de hand liggend, maar het kan een aantal mensen zeker op een idee brengen.
Een vakantieverhaal over een reis door Australië levert een hele leuke indruk op van het land.
De oliebollentocht heeft niets te maken met deelnemende oliebollen als wel met de maaltijd van oliebollen die iedereen krijgt voorgeschoteld die aan de tocht heeft deelgenomen. Sfeerindrukken van twee deelnemers geven een leuk beeld.
Vering en demping worden in een artikel besproken door de vroegere hoofdredacteur van fiets, de heer Guus van Beek. Hij geeft een zeer interessante invalshoek van de toepassing en invloeden van vering en demping. Ook geeft hij aan dat (en dit is interessant) in tegenstelling tot rechtop fietsen de ligfiets niet veel energie kwijtraakt als hij vering heeft. Dit omdat de vering naar beneden en het trappen naar voren gebeurt.
In een artikel worden twee redactieleden voorgesteld. Guido van Oss zit vaak op de ligfiets. Hij droomt van een reis naar China met de ligfiets, dus wie weet, hij kijkt in ieder geval verder dan de gebaande wegen.
Verder een artikel over Rob Hamaker die zichzelf voorstelt als een watje op de ligfiets. Het idee is dat hij zich vreselijk goed kan inleven in de beginner. Op zich voor de aspirant ligfietser of mensen die inderdaad nog moeten beginnen een zeer positief geluid, anderen zijn wellicht al zover dat ze de beginselen zijn vergeten.
In een artikel over de Masq worden de talloze leuke oplossingen in dit ligfietsconcept besproken.
Frank ter Braak komt aan het woord in een uitgebreid interview, de toekomst van de ligfiets is nog niet zo duidelijk, niet dat er geen toekomst is, maar er is gewoon veel sprake van maatwerk. Verder hebben zijn klanten moeite met het grote aantal modellen en zou hij meer promotie zien van de ligfiets. Hij praat honderduit over ligfietsen.
Een impressie van het rijden met een vouwfiets is een vreemde eend in de bijt van het vele ligfietsnieuws.
Een vakantie in de vorm van een Rondje Nederland met heel veel leuke tips voor zo'n rondje wordt beschreven.
Een reactie op eerdere artikelen in een ruimte voor discussie is een nieuw item in het blad. Ruwheid van oppervlakken, aangepaste fietsen enzovoort passeren de revue.
Ervaringen met de Reevu fietshelm met achteruitkijkspiegel worden beschreven door Ge Boelders. De helm is hem niet bevallen. Hij ziet er naar achter niets door.
De geschiedenis van de ligfiets in Nederland beschrijft de geschiedenis van Forty Bike. Deze is producent en dealer van ligfietsen.
In een artikel over de bladen wordt in het kort de inhoud van diverse bladen samengevat en beschreven. Fietssport, Velovision, Velopro en Vogelvrije fietser worden gevolgd om belangwekkend ligfietsnieuws.
Het artikel wintercompetitie in Sloten en Breda vat het verloop van de races samen. Verlevendigd met fotos geeft het ook nog een beeld van de races.

Kortom (alhoewel deze uitgebreide beschrijving eigenlijk niet meer kort genoemd kan worden) een heel diverse inhoud van het blad.

Het blad wordt gratis verstuurd naar leden van de Nederlandse ligfietsvereniging. Je vindt in het blad duidelijk uitgebreidere artikelen dan op ligfiets.net en sommige informatie staat alleen maar in het blad. Verenigingsleden steunen door hun lidmaatschap ook de site www.ligfiets.net en de andere activiteiten van de vereniging.

Meer informatie over lidmaatschap en activiteiten kan worden gevonden op http://www.ligfiets.net/nvhpv/

Redactie

Reacties (0)