Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Geen zin, te moe of een andere reden

Gepubliceerd op 01 april 2003 00:00 (46 keer bekeken) 0Reacties

In een bijlage van Elsevier (thema Gezond, april 2003) is een artikel geschreven 'Weg met de smoezen' die leuk ingaat op de vele kleine of grote redenen om niet te gaan sporten. Geen zin, te moe of regen worden aangehaald. Tip: de fietsactie is vandaag weer begonnen, dat is pas een goede reden om op de ligfiets te stappen!

Heel kort luidt de conclusie van het artikel,
1 wel gaan en schaf de smoezen af, bedenk een reden om wel te gaan en hou daaraan vast
2 probeer je doel niet te hoog te stellen, korte ritjes zijn de beste aanloop tot iets groots, daarmee houd je het leuk
3 neem kleine stapjes, doe niet alleen in het begin rustig aan, maar blijf dat doen in de opbouw.
Op de website www.thelifeofajogger.nl wordt van deze problemen omtrent training en beweging zelfs een kunstobject gemaakt. Verder wordt in het artikel het NOC NSF aangehaald. Deze stelt dat bewegen creatief maa,t stressbestendigheid bevordert en besluitvaardigheid verbeterd, dat alles wordt besloten met het opwekken van een positieve stemming. Niet alleen allerlei mentale verbeteringen worden doorgevoerd, ook wordt het gewicht beter op peil gehouden, en zijn hart en bloedvaten er beter aan toe. Verder geeft het energie. 98 Procent van de Nederlanders vindt bewegen belangrijk, slechts 45 procent beweegt voldoende. Voldoende is minimaal een half uur per dag.

Het voorgaande kan uitstekend in woon werk verkeer gecombineerd worden, dus kom op, de fietsactie www.fietsactie.nl is weer begonnen (per 1 april).

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)