Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 11 februari 2022 13:00 (1188 keer bekeken) 1Reacties

WAW, wintertips 2, snelste band, Zäkku velo-möbel, Afsluitdijk, Alpha 9, Bram Moens, houten velomobiel, 'optimaal aerodynamisch', live-gesprek over Podbike

Dan kocht zijn WAW terug!

Dan had al een jaar gereden met de WAW toen hij een Hilgo heeft aangeschaft. Hij verkocht de WAW. Op zich was hij met de Hilgo heel tevreden maar zijn zitje kon hij nooit echt op een voor hem comfortabele afstand krijgen.
Op dan maar naar een Quattrovelo, maar corona, levertijd en de immens stijgende prijzen voor levering (EU - USA) deden hem daarvan afzien.
En dan belt de eigenaar van de WAW dat hij er te weinig mee gereden en of hij de WAW wil terugkopen ('Nederlands').

Wintertips 2

Saukki gaat door met zijn wintertips, nu voor open liggers.

  • Overschoenen zijn, naast winterschoenen, een must. Ook dikkere sokken helpen, maar weet dan de schoenen wel enkele maten groter te kiezen dan de zomerschoenen.
  • Tussen de inlegzool en de zool van de schoen een aluminiumfolielaagje leggen, zodat de warmte van je voet wordt 'teruggekaatst'.
  • Ietwat duurder is een windscherm aanschaffen. Of, zeker goedkoper, je knipt een plastic fles in tweeën en hang deze aan je pedalen als windschermpje.
  • Saukki heeft het getest en had na anderhalf fietsen geen steenkoude voeten.

Snelste band

In blogs staat soms erg interessante informatie. De blog van Wim Schermer voerde altijd al veel bandentesten uit en heeft nu een test gedaan van de Continental Contact Speed. Is deze band de snelste zoals de naam doet vermoeden? Hier kun je lezen over de snelste band voor je ligfiets.

Zäkku velo-möbel

Een DF rijder vond het accupakket maar rommelen. En wie is er kampioen opruimwonders? Uiteraard het zweedse Ikea. Een Ikea meets DF oplossing is te lezen op Zäkku velo-möbel.

Afsluitdijk mogelijk een paar weekenden open

We hebben het al een tijdje niet meer over gehad maar er is weer, weliswaar piepklein, nieuws van Rijkswaterstaat over fietsers die de Afsluitdijk willen bedwingen.
'In 2024 en 2025 moet het mogelijk zijn om in ieder geval een aantal weekenden in het jaar het fietspad open te stellen. De komende periode onderzoeken Rijkswaterstaat en bouwconsortium Levvel de mogelijkheden om iets dergelijks al in 2023 te doen.'
Verwachting: 'Het fietspad gaat weer open zodra het veilig kan […] Dan gaan het bestaande en het nieuwe fietspad open. Dit kan pas als de aanleg van de nieuwe spuisluizen en de renovatie en versterking van de bestaande spuisluizen zijn afgerond. Dit is naar verwachting in 2025.'
En Rijkswaterstaat kennende over de verwachte verwachtingen…

Alpha 9

Er zijn beelden opgedoken van een gele Alpha 9 met en zonder toerkap.
En de 9 wordt geassembleerd.

Bram Moens

Bij het opruimen vindt Bram nog wat fraaie herinneringen (fb) aan en met zijn M5 carbon low racer.

Houten velomobiel

Pete bouwt een houten velomobiel, een fantastisch stukje vakwerk in de maak.

'Optimaal aerodynamisch'

Afgelopen zondag was er eindelijk weer een editie (zevende) van tegenwindfietsen. Vorig jaar was de editie niet doorgegaan vanwege corona, en het jaar daarvoor vanwege slechte (!) omstandigheden.
Dit jaar was er dan de matseditie van tegenwindfietsen (fb), er was zelfs een rondje ingepland waarbij je heel even windmee had.
Daarnaast kreeg je een gestroomlijnde ventieldop (fb). Dat de liggers daar nooit aan gedacht hebben.
Wie het kleine (*) niet eert, is het grote (**) niet weerd.
* ventieldop, ** velomobiel

Live gesprek met Per Hassel Sørensen

Doe mee met een gesprek met Podbike oprichter & CTO Per Hassel Sørensen op YouTube LivestreamOur. Deze YouTube livestream is donderdag 17 februari a.s. om 19:00 uur Centraal Europese Tijd (CET).

Redactie

Reacties (1)

Kjeld

Leuk zo'n wieldopje. Maar dan moet de fiets nu naar rechts rijden om echt de stroomlijn te kunnen gebruiken. Dan gaat het helmpje vooruit.

Misschien een mini velomobiel als stroomlijnwieldopje. Of in ieder geval niet van een energiemaatschappij.

Kjeld, 18 feb 2022 12:37