Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Divers nieuws over fietsbelangengroepen

Gepubliceerd op 14 maart 2003 00:00 (30 keer bekeken) 0Reacties

De fietsersbond opent een permanent parcours van bijzondere fietsen volgens dit bericht. Hiervoor worden nog medewerkers gezocht in het uitgebreide bericht meer. Verder is fietsersbond van plan een fietsrouteplanner te maken voor treinreizen. Ook hiervoor worden mensen gezocht die willen meewerken. Eindelijk is de website van fietsberaad in de lucht.

In de Kleine Aarde in Boxtel krijgen gezinnen de mogelijkheid om bakfietsen kinderkarren en kinderaanhangfietsen te proberen. Ook wat vouwfietsen zullen aanwezig zijn. Men zoekt vrijwilligers die bezoekers kunnen helpen en adviseren. Ook kleine reparaties moeten worden verricht. e.vanhout@dekleineaarde.nl voor geinteresseerden.

Voor een fietsrouteplanner die via internet beschikbaar wordt (dus ook voor ligfietsers van belang) Wordt gezocht naar mensen die met de fiets op vakantie gaan. Vrijwilligers die treintijden en verbindingen willen onderzoeken worden gezocht. Er wordt een routeplanner van gemaakt die treinverbindingen naar diverse plekken in Europa in kaart brengt. Er zijn vrijwilligers nodig die van de zomer op vakantie gaan met de fiets in de trein. b.sitters@pz.nl

www.fietsberaad.nl is nu in de lucht. Na de oprichting van deze belangengroep die tot doel had het aantal belangengroepen te beperken (zeer bijzonder om dan weer een nieuwe op te richten) heeft al sinds juni 2001 geen website. Er wordt al wel lange tijd een voortreffelijk blad uitgegeven, nu ook via internet te zien.
Bijvoorbeeld het onderzoek dat fiets van de zaak zeer positief uitwerkt voor het gebruik van de fiets bij gemeenten.
www.fietsberaad.nl/fietsverkeer/5/Fietsverkeer5P20.pdf
www.fietsberaad.nl/fietsverkeer/5/Fietsverkeer5P21.pdf (deze heeft ook een leuk stukje over minister Donner die per fiets door Den Haag reist.)

Redactie

Reacties (0)