Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

LEL 2021

Gepubliceerd op 18 oktober 2021 09:00, bijgewerkt op 24 oktober 2021 08:43 (1325 keer bekeken) 4Reacties

Bij vriendelijk weer is de LEL afgelopen zondag verreden over de Houtribdijk/Markerwaarddijk over 51 km.

Uitslag LEL 2021

Ondanks een waarschuwing voor stenen op het fietspad, was er maar één pechvogel. Heinz zijn RazzFazz kwam al aan met een lekke band bij de start. Na veel sleutelwerk (stroomlijn verwijderen) werd de nieuwe band opgepompt, en… een klapband.
De 14 resterende rijders werden om de 2 minuten op pad gestuurd. Op de heenweg met rugwind, en dus op de terugweg met tegenwind, windkracht ongeveer 3 uit het zuidwesten. De winnaar, Pieter, reed over de hele wedstrijd met ruim 60 km/uur.
De resultaten zijn ook op MyLaps te vinden.

LEL - route

Gerard, onze tijdwaarnemer, wil zijn werkzaamheden nog vijf jaar doen.

LEL 2021, het keerpunt

Het keerpunt bij Enkhuizen

Kaart: Google Maps.

Redactie

Reacties (4)

avatar

Iedere keer weer, als ik over wedstrijden lees, verbaas ik mij over de snelheden die worden gereden. Zelf ben ik al heel blij als ik een stuk(je) boven de 50 km. kan rijden. Ook leuk dat een jonge gast de bestaande hegemonie doorbreekt.

Azaria2, 18 okt 2021 12:01

NoStress

Mijn idee. De eerst 5 rijders zaten boven de 50 km/u en kwamen dus binnen het uur binnen. Daarmee was je nog niet zo lang geleden winnaar.
Mede daarom zag ik ook af van deelname. Maar onterecht. Er werden ook 'gewone' snelheden genoteerd. Als er meer deelnemers waren gekomen was het een vriendschappelijk wedstrijdje geweest met naar verhouding een topgroep die er altijd al was. Nu lijkt het net of iedereen zo hard moet kunnen om deel te kunnen nemen. Dat is niet zo. Ook op je toerligger is het leuk eens een wedstrijdje mee te draaien. Je fietst bij een tijdrit hoofdzakelijk tegen jezelf. Daarna kun je kijken wie jou 'gelijke' is en kan je volgende keer die als ijkpunt voor of je nemen, of juist achter je houden. Racen is vooral leren van jezelf en van de prestaties van een ander. Dat kan voordelig voor je uitpakken bij het tourrijden. Dan ben je altijd de winnaar.

NoStress, 18 okt 2021 13:09, bewerkt op 18 okt 2021 13:09

avatar

Had me enorm leuk geleken om deel te nemen, helaas kon ik niet.
Mijn idee bij ligfietslui (zeker ook de personen die ik hier ken): In tegenstelling tot "normale" wielerwedstrijden staan ze voor je te juichen als je volgende keer 0,5 km/h harder rijdt dan de keer ervoor, en horen ze je met enthousiasme je verhalen aan over hoe lekker het dit keer ging (of niet). Ook als je gemiddelde de helft is van de winnaar.

Mooi clubje, ben blij dat ik erbij mag horen ;-)

tdt, 18 okt 2021 14:26

avatar

Mooi zo'n individuele tijdrit van 51 km.
De LEL wedstrijd en traditie moet behouden worden.

N, 18 okt 2021 22:29