Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 15 oktober 2021 13:00 (1562 keer bekeken) 7Reacties

Te, bijzonder, tweezitter, Milan, Alpha 9, How-To's, plugje, stalling, woon-werkverkeer, klimaat, lijstje, proefritten, zoekplaatje

Overkill?

Wat een rustige dag lijkt, wordt ineens druk. Dus dat getik na een sprintje kan wel even wachten tot thuis. Fout gedacht: de ketting houdt het niet meer. Ook de Wegenwachtmonteur kan dat niet meteen verhelpen. En dan staat je velomobiel wat verloren op een bergingsvoertuig.

Bijzondere vondsten onderweg

Op het forum van de Wereldfietser is een rubriek met bijzondere vondsten die je onderweg tegenkomt. Het varieert van dieren tot, ahum, velomobielen.

DuoQuest?

Onderweg kom je inderdaad soms wat opmerkelijks tegen, zoals deze Quest (foto David):

Quest tweezitter?


Accu weer geladen

Zo te zien waren bij Bart de accu's zo goed als leeg. Gelukkig reed hij langs het IJsselmeer, daar hebben de windturbines (fb) ieder een eigen bruggetje zodat je zelfs met een velomobiel bij de wandcontactdoos kan komen.

Dagrijverlichting Milan MK 7

De Milan kan ook uitgerust worden met dagrijverlichting. In deze video worden ook bagagevakken links en rechts van de pedalen getoond.

Ook kleinere Alpha 9’s op komst

Dat je met de Alpha 9XL snel kan rijden, bewees Daniel al tijdens de WK. Maar het is volumineus velomobiel bestemd voor zeer lange/stevige mensen ofwel voor diegenen die veel bergruimte willen. De productie start binnenkort.
Het goede nieuws is dat er ook een kleiner model (Alpha 9M) zal worden geproduceerd! Ruwweg 7 cm minder hoog in het neusgedeelte en 2 tot 4 cm minder breed. De start van de productie is gepland voor het volgend voorjaar.
Een ander gerucht: er is zelfs een mogelijkheid dat er een nog kleinere versie (Alpha 9S) komt voor kleine mensen (165 cm), maar dat is nog niet bevestigd.
Ook is de naam nog niet definitief (fb). Zie ook het Duitse Velomobil forum.

Velomobile World video's

Plug

Dat een klapband bij het achterwiel van een velomobiel grote schade kan aanrichten, was te zien bij de afgelopen wereldkampioenschappen. Ook Rembrandt kan hierover meepraten. Hij heeft een plug (fb) ontworpen om in het gat en rond de spaaknippel te drukken.

Verdiepte fietsenstalling

In Oedelem (B) hebben ze een verdiepte fietsenstalling (fb) gemaakt voor… Ja, voor wie eigenlijk?
Hoe kom je er op (of af)?

Woon-werkverkeer is 120 km/dag

Onder het kopje Move verstaat Energy@Volvo activiteiten gericht om mensen in beweging te krijgen, al dan niet onder de vorm van een specifieke sport.
Deze keer Johan Van den Berghe en zijn eWAW. Hij rijdt vrijwel elke werkdag 120 km.

Kleurrijke klimaatmars in Brussel

Aan de vooravond van de Europese top en de klimaatconferentie in Glasgow deden zo'n 25.000 mensen, volgens de politie, mee met de klimaatmars. Volgens de organisatoren 50.000 deelnemers.
Heel wat deelnemers aan de klimaatmars door Brussel waren speciaal uitgedost, hadden iets extra in petto of waren gewapend met een aparte slogan waardoor het een bonte en kleurrijke betoging werd. Dan waren er ook nog twee velomobielen.

Acht voordelen van ligfietsen

Heel aardig, zo'n lijstje met voordelen van ligfietsen ('Nederlands'), maar we hebben toch een heel sterk vermoeden, dat de auteur van dit artikel het niet over 'echte' ligfietsen heeft, maar over de ligfietsversie van een hometrainer. Anders was die lijst natuurlijk vééééél langer geworden!

Proefritten

Vanaf komende week gaan de proefritten met de Podbike® Frikar® in Duitsland van start. Wie graag een proefrit zou willen maken, heeft momenteel pech, want alle data zijn volledig volgeboekt. Wel kan men zich nog op de reservelijst laten zetten voor een plekje in Idstein, Düsseldorf, Oldenburg, Jork of München.

Zoekplaatje

Het is weer (ongeveer) halverwege de maand, dus tijd voor het zoekplaatje.

Zoekplaatje 15-10-2021

Waar is dit nou weer...???

Redactie

Reacties (7)

Johannes.nl

Volgens mij is het op de N354 bij Spannenburg. https://www.google.com/maps/@52.9123495,5.6978444,3a,75y,183.19h,76.69t/data=!3m6!1e1!3m4!1se0cG_r43AthWfoiy0WRmRw!2e0!7i16384!8i8192

Maar dan op de ventweg.
Johannes

Johannes.nl, 15 okt 2021 15:56, bewerkt op 15 okt 2021 15:58

pietandringa

Op de foto is zichtbaar een illegale zendmast van T-Mobile die inmiddels is verwijderd. Blijkbaar is Google Maps up to date. https://lc.nl/friesland/fryske_marren/Zendmast-Spannenburg-weggehaald-26759699.html

pietandringa, 15 okt 2021 16:35

avatar

Ook ik ben hier van het voorjaar langsgefietst, ik was verbaasd dat deze toren zo vlak langs de weg stond, maar hij was dus illegaal... zo leer ik ook nog eens wat...

Wilco, 15 okt 2021 19:55

avatar

WAW staat op de ventweg/parallel lopend aan de tweebaansweg van Sneek naar Lemmer, naar de brug van Spannenburg.

peterderond, 15 okt 2021 21:03

WimH

Voor die mooie dagrijverlichting moet je wel naar Noord-Duitsland.
https://velomobil.net

Is namelijk geen optie bij velomobileworld.

WimH, 16 okt 2021 10:33, bewerkt op 16 okt 2021 10:43

avatar

Wat betreft het bericht over de 'plug' voor in een holkamervelg:
Het is me helemaal niet duidelijk waarom dit type velgen uberhaupt toegepast zouden moeten worden op velomobielen!
Aerodynamische voordelen zijn er niet als je toch met wieldoekje of -kappen rijdt. En een aluminium holkamervelg is nog zwaarder dan een simpele enkelvoudige stalen!

MichielAdriaan, 16 okt 2021 12:22

avatar

Deze in aluminium bijvoorbeeld: breed, 406, 36 gaats met gebuste spaakgaten voor maar 17,5 euro p.s. https://www.bikeinn.com/bike/gurpil-zac-30-moto-valve/137598581/p
Zeker veel lichter dan een holkamervelg met ook nog eens pluggen er in!

MichielAdriaan, 16 okt 2021 14:35