Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 27 augustus 2021 13:00 (1046 keer bekeken) 0Reacties

Uitleg, heavy metal, trike, handbiker, GLT, Zweden, Soup Dragon, ritje, vakantieplannen, regendek, wielen, reservering, zoekplaatje

Wat is een velomobiel?

Jan probeert in deze clip op YouTube uit te leggen wat een velomobiel nu eigenlijk is. Zoals Alve in een commentaar onder de video schrijft, is Jan met zijn uitleg misschien niet helemaal volledig, maar hij weet in ieder geval wel goed de voordelen ten opzichte van een 'gewone' fiets te benoemen.

Eremetaal

Het eerste Nederlandse goud op de Paralympische Spelen is naar baanwielrenner Bangma gegaan. Tristan Bangma en zijn piloot Patrick Bos hadden slecht 3.400 meter nodig om hun Britse concurrenten op de 4.000 meter achtervolging te verschalken.

Larissa Klaassen pakte met haar piloot Imke Brommer een dag later het goud op de 1.000 meter sprint. Met een andere piloot heeft Klaassen eerder al zilver gehaald bij de vorige Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

Alyda Norbruis behaalde vannacht bij haar laatste optreden als renster een zilveren medaille op de 500 meter tijdrit.
Brons was er op dezelfde afstand voor Caroline Groot, maar dan in een andere klasse.

Speciale editie

Het AZUB-team had er een hele kluif aan: een trike bouwen voor iemand met slechts één been en helemaal geen armen. Maar zo te zien zijn ze hier schitterend in geslaagd. Gezien de e-assist zal het geen trike zijn om aan de Paralympics mee te doen (al rijdt een enkeling daar ook met een Brommer), maar wat ons betreft heeft AZUB met deze fiets ook zeker een medaille verdient.

Handbike

Naast Jetze Plat heeft TeamNL met Tim de Vries nog een andere medaillekandidaat voor de Paralympics. RTV Utrecht stelde de Vinkevener deze week kort voor. De medailles worden bij de wegwedstrijden vanaf dinsdag a.s. verdeeld, waarbij Tim de woensdag rood omcirkeld zal hebben.

Grenslandtour

Zoals vorige week al in ons Vrijdagbericht werd aangekondigd, is de gemeente Roerdalen afgelopen zondag uitgeroepen tot Ligfietsgemeente van het jaar 2021. De bijbehorende oorkonde werd voorafgaand aan de Grenslandtour door de voorzitter van de NVHPV, Roel van Dijk, aan burgemeester Monique de Boer-Beerta overhandigd. Het één en ander is, in combinatie met beelden van de tocht, te zien in deze video.

Op deze video is te zien hoe één van de Duitse gasten, Patrick, deze dag heeft beleefd.

Uiteraard waren er ook bezoekers uit eigen land naar het Zuiden afgereisd, waaronder Johan, die ook zijn beelden met ons deelt.

Zweden

Ook in Zweden werd weer een tour verreden, al was dat over een aantal dagen, maar daarvoor ook een iets grotere afstand. Helaas had Søren, die vanuit Denemarken was overgekomen, nog veel last van een wervelbreuk, waardoor zijn videoverslag grotendeels van achter een auto is opgenomen.

Soup Dragon

VeloAds was in de persoon van John Williams op bezoek bij Mike Burrows, voor een update van de ontwikkelingen rondom de Soup Dragon. Kijk mee naar de oplossingen die Mike voor diverse problemen en probleempjes heeft bedacht.

2818

Zoveel kilometer reed Alise Miksta tijdens haar reis van Letland naar Turkije. Gemiddeld reed Alise per dag zo'n dikke 100 kilometer met haar trike. En dat ging niet alleen over geplaveide wegen!

Reisplan

Belle en Dave waren dit jaar voornemens om Nederland van Noord naar Zuid op onverharde wegen en paden te doorkruisen. Op hun site Kampeerwijzer is al te lezen hoe hun plannen er uitzagen. We zijn benieuwd naar het verdere reisverslag om te zien hoe theorie en praktijk, al dan niet, met elkaar in overeenstemming waren.

Regendekje Alpha 7

In Roemenië heeft men een gelamineerd regendekje voor de Alpha 7 ontwikkeld, welk nu door gebruikers getest gaat worden. Aan de in dit filmpje gedane oproep voor testers is waarschijnlijk al voldaan, maar je weet maar nooit, mocht je interesse hebben...

Wielen

In de aflevering van het Laidback Bike Report die deze week op YouTube verscheen, deelt Josef Janning (aka Jupp) zijn visie op de wielen van een velomobiel.

Enquête reserveren plek voor fiets bij NS

Fietser en NS, het zou zo mooi kunnen zijn, maar naast het gebrek aan ruimte voor fietsen, heeft de NS het nu, volgens de geënquêteerden, met het reserveringssysteem helemaal verknald.

Zoekplaatje

Zoals G. de Roller, de maker van de foto, al in de commentaren bij het vorige Vrijdagbericht heeft aangegeven, heeft T. van Wijk het helemaal bij het rechte eind. Deze brug bevindt zich dus bij de nieuwe N69, ten westen van Valkenswaard.
Bij deze ook weer bedankt voor het aanleveren van de foto en voor het raden naar het zoekplaatje.

Redactie

Reacties (0)