Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 04 juni 2021 13:00 (1252 keer bekeken) 4Reacties

Cruzbike S40, compacte elektrische pomp, Dymaxion, LigfietsrouteNL, medisch wonder, crash, Alpha 7, rondrit Zweden, DF versus Snoek, Podbike, rit

Cruzbike S40

Honza heeft alles verzameld over de nieuwe versie van de Cruzbike S40 Endurance Road Bike ('Nederlands').

Compacte elektrische pomp

Als je je banden zonder moeite wilt oppompen (tot 8,2 bar) dan zijn deze elektrische pompen misschien wat voor jou: Donrox. Sommige versies zijn ook te gebruiken als powerbank. Opladen gebeurt met USB of draadloos (Qi).
Nou maar hopen dat er nog genoeg lading in zit als je de pomp echt wilt gebruiken.

Dymaxion

En ja, het is geen velomobiel, bovendien is de Dymaxion ook nog eens gemotoriseerd. Maar we blijven het een mooi ontwerp vinden: de Dymaxion (fb) uit 1933. We hadden al eens eerder aandacht aan besteed in een nog, wat titel betreft, niet gestandaardiseerd Vrijdagbericht.
De Dymaxion, er bestaan er nog maar twee van, heeft achterwiel besturing. Eén staat in het Lane Motor Museum (Nashville, Tennessee). Hoe rijdt zoiets nou? Zo!
In de reacties komen we de Schlörwagen tegen.

LigfietsrouteNL

Vanwege de verhuizing van Maia naar Zevenbergen, is het traject van LigfietsrouteNL deels aangepast. Of beter: er is, dankzij Paul en Henri, een alternatief traject beschikbaar voor de etappe Middelburg-Dordrecht. Waar je op de oorspronkelijke route via de Haringvlietbrug naar Dordrecht reed, ga je op de nieuwe route op de Philipsdam rechtsaf, en rijd je via Zevenbergen naar Dordrecht, om daar de oorspronkelijke route weer op te pakken.
Naast de nieuwe routedelen (01BA/01BB), blijven de oude (01AA/01AB) natuurlijk als alternatief beschikbaar.

Medisch wonder in AD

Dankzij een berenconditie (fb) verkregen door (lig-)fietsen heeft Chris een ernstige kankeraanval afgeslagen. Volgens de weekendbijlage van het AD (en regiobladen) rijdt Chris op een hoge trike vanwege rugproblemen samen met Jean. Wij weten dat de trike een opvolger heeft in de vorm van een gele e-Orca (fb).

Crash!

De trike (Trice) met Borealis kuip van Shane is geramd. Voor Shane is het relatief goed afgelopen: wat schaafwonden en een snee in zijn neus. Nog wat meer foto's.
Maar hij denkt er nu over om een WAW aan te schaffen!

Jan’s configuratie Alpha 7

Wel eens afgevraagd met wat voor een configuratie een van de hoofdpersonen van Velomobile World op stap gaat? Jan toont het ons in deze video.

Rondrit Zweden

In augustus organiseren twee velonauten een rit in het zuiden van Zweden: de Stockholm Gotland Velomobile Tour (fb) of op het Velomobile Forum. De start is op 4 augustus in Rydsgård en eindigt op 14 augustus.
Aangezien Alve inmiddels in de buurt van Trelleborg, Rydsgård, woont, wil hij degene die via de veer komen uitnodigen om vanaf zijn huis naar de start te rijden.
Alve waarschuwt wel dat je zo snel mogelijk moeten boeken bij het ferrykantoor aangezien deze vaak vlot volgeboekt zijn.

DF versus Snoek

Yirgacheff (zie eerste Snoek afgeleverd) heeft een vergelijking gemaakt tussen de DF en de Snoek bij vergelijkbaar weer. Uit de gegevens blijkt dat hij 1,5 km sneller is met 22 Watt minder vermogen op de pedalen.
De Snoek is volgens hem een klasse apart.

Podbike

De nieuwsbrief van Podbike bracht deze week wat minder goed nieuws: door corona zijn de grondstofprijzen gestegen, waardoor toeleveranciers de prijzen (soms met meer dan 20%) hebben moeten verhogen. Je raad het al: de prijs van de Frikar zal hierdoor ook omhoog gaan. Hoeveel dat precies gaat zijn, is op moment van schrijven nog niet bekend.

Vlotte rit

Begeleid door vlotte fruitige muziek rijdt deze velomobiel een mooie voorjaarsrit.
Naar verluidt is het zijn laatste trip, want hij wordt vervangen door een Milan. Hebben we daar ook muziek voor?

Redactie

Reacties (4)

bicky

ik heb deze elektrische pomp eens cadeau gekregen voor mijn nieuwjaar. Vroeg eigenlijk een draagbare pomp op 230v #-o

De koppeling heb ik direct vervangen door een eigen systeem want degene die erop zat wat enkel voor autobanden.
Heb ze nog maar enkele keren gebruikt.
Het pomp systeem is erg traag en duurt minuten om een band op te blazen en maakt ondertussen een enorm kabaal.

ik zal hem alvast niet aanraden
iemand 2dehandsje kopen :lol:

bicky, 04 jun 2021 21:06

Maia-Dordrecht

Maia bikes & trikes is sinds vorige jaar dealer van Cruzbike en zal de nieuwe S40 medio juli in huis hebben. De eerste bestellingen zijn ook al geplaatst bij ons. Van harte welkom om een proefrit te maken! Ook de V20, Q45 en T50 zijn bij ons aanwezig.

Maia-Dordrecht, 04 jun 2021 22:05, bewerkt op 04 jun 2021 22:08

AndredeBoer

Voor de geinteresseerden: de pomp is ook in functie om te draaien. Is de batterij van je mobiel (bijna) leeg en je band erg hard, dan kan je wat lucht uit je band laten lopen, waarmee de accu - en daarna je mobiel - weer opgeladen kan worden. Erg handig!

AndredeBoer, 05 jun 2021 22:00

Nyh

Een test van elektrische pompen:
www.techstage.de

Nyh, 07 jun 2021 10:53