Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Verslag Algemene Leden vergadering

Gepubliceerd op 13 maart 2003 00:00 (31 keer bekeken) 0Reacties

Samenvatting van interessante items in de vergadering de korte samenvatting van de bespreking vooraf van de voordracht "de meetfiets" volgt nog.

Allereerst vond de wisseling van bestuur plaats, als nieuwe voorzitter trad Rein Boersma aan. De vraag of de vergadering akkoord kon gaan met de wisseling werd met een instemmend applaus begroet.
Hij hield meteen een betoog over de fantastische inzet van vrijwilligers, en roemde de 2000 leden die de vereniging draaiende houden zonder betaalde krachten. Hijzelf is enthousiast lange afstand fietser, rondje IJsselmeer en woon werk verkeer. Vanaf 16 jaar racefietser, aan de racefiets heeft hij echter niet echt de snelheid overgehouden(?). Daar heeft hij nu een Quest en lage racer voor gekocht.
Hij verwacht als voorzitter niet direct iets te veranderen, als er iets moet veranderen zal dat gebeuren met behoud van het goede. Misschien wat meer boten en vliegtuigen om de hpv tak wat te versterken. Hij vindt dat ligfietsers best kunnen etaleren dat ze apart zijn, dat ze de life style ligfiets aanhangen. Ook zouden de vrijwilligers meer inspraak in de vereniging kunnen krijgen bijvoorbeeld tijdens paastreffen of andere manieren om ze te consulteren.
Later kwamen de werkgroepen aan bod
- De redactie ligfiets& bedankte Bas Breedveld als redacteur en rij impressionist. Twee mooie woorden die een bos bloemen waard waren. Verder waren er een aantal redactieleden bijgekomen die zich in Ligfiets& al hebben voorgesteld. Er werd opgeroepen vooral veel artikelen in te sturen naar het blad om een zeer diverse inhoud te blijven houden.
- Plazabeheer er is webruimte zat, fotos, eigen initiatieven, noem maar op, alles kan op ligfiets.net. Voor bedrijven zijn aantrekkelijke hostingaanbiedingen te doen, kortom ligfiets.net zit niet stil
- Digitale camera, geen werkgroep maar een kort intermezzo kwam toen de vergadering vroeg wat voor mooie camera nu opnamen aan het maken was. Andre Vrielink wist veel over de nieuwe aanwinst te vertellen die in samenwerking met de vereniging is aangeschaft. Nikon digitaal met heel veel mb kortom zeer technisch en zeker geavanceerd.
- Weco, de wedstrijdcommissie kondigde een samenwerkingsverband aan met de Belgische vereniging. Ook werd gestreeft naar een nieuw reglement
- Taco, de technische commissie houdt themadagen en op cycle vision de srm proeven. Bert Hooge beschreef de plannen om het fietsgevoel in cijfers te vatten. Ook het idee om het verlies van buisjes en kettinggeleiders te meten (vermogensverlies dan hé).
- Katoco, organiseert het evenement paastreffen, uit het publiek werd de vraag gesteld of niet eens een andere camping kan worden geprobeerd. Wees dus voorzichtig als je volgend jaar op gps naar de oude plek rijdt!
- uw redactie hield een nogal uitgebreide verhandeling over Cycle vision. Op internet is inmiddels alles te vinden.
- Ihpva werd vertegenwoordigd door Erik Wannee. Er zijn plannen om de regels internationaal af te stemmen voor records en dergelijke.
- Eco trip: weer Erik Wannee, het gaat goed 40 meldingen zijn ontvangen.
- PR HPV nieuws en Ligfiets& wordt digitaal gemaakt, beurzen zijn gehouden en de shop met NHVPV artikelen is geopend.

In het stuk Vrijwilligerswerk betaald werd een vraag aan de orde gesteld. Is het aan het bestuur toegestaan om mensen een onkostenvergoeding te geven voor gemaakte uren. Een aantal zeer belangrijke taken voor de vereniging zijn benoemd, ledenadministratie, boekhouding, Ligfiets&, informatiepaketten, meetsysteem en wedstrijden organiseren, beheer en opslag pr materiaal, in de lucht houden ligfiets.net
Foto van voordracht stuk "de meetfiets" Een foto van de meetfiets http://www.ligfiets.net/fotos/foto.php3?id_foto=335
http://www.ligfiets.net/fotos/foto.php3?id_foto=333 met het overzicht van de zaal.
en http://www.ligfiets.net/fotos/foto.php3?id_foto=334 met een overzicht van de zaal vanaf de andere kant.

Een van de foto's die geschoten is vormt het Bestuur. http://www.ligfiets.net/fotos/foto.php3?id_foto=332

Nog veel meer foto's van de vergadering zijn te zien op http://www.ligfiets.net/fotos/index.php3?type=agenda&id=794

Redactie

Reacties (0)