Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 29 januari 2021 13:00 (1634 keer bekeken) 6Reacties

Wisser, DF, DF(2), winter, trike, prototype, B. Sanders, wegwijzers, jellybean, 24h, zoekplaatje, herstel

Brillenwisser

Brildragers met een mondkapjes kennen het fenomeen dat de bril beslaat bij fris weer en je komt ergens binnen. Dat is niet onopgemerkt gebleven: Samsung presenteert de SpecWiper ('Nederlands'), een bril met automatische ruitenwissers aan de binnenzijde.
Natuurlijk kennen we dit als fietser ook. Zolang je fietst is er plenty zicht, maar als je voor het verkeerslicht stopt, dan is het zicht al snel mistig.
En bij regen dan? Daarvoor is er een duurder model met ruitenwissers aan beide zijden!

Atto DF

Fritz heeft nog twee filmpjes gezet op Facebook hoe de Atto DF er bij licht en bij donker uitziet.

DF met ‘beplating’

Na een ongeval, die er stevig inhakte, heeft Paul eindelijk zijn DF gerepareerd en van de gelegenheid gebruik gemaakt om het een volledig nieuw uiterlijk (fb) te geven.

Mango’s in de sneeuw

Er zou sprake van zijn dat er een koufront komt in februari. Of dat doorgaat is nog ongewis, dus hier beelden van velomobielen (werkwoord!) in de sneeuw in Normandië en in Wisconsin.
Nagekomen bericht: Saukki rijdt of schuift met zijn QuattroVelo onder echt winterse temperaturen door de vastgevroren sneeuwlagen.

Stinkbrommer

Wij werden attent gemaakt over deze wel heel opmerkelijke steampunk trike. Helaas vonden ze het nodig om er een tweetaktmotor in te zetten. Een HPV-versie zou graag eens in redactiekringen getest worden.

Prototype

Wat dacht je van deze velomobiel in de kinderschoenen (fb). En nee, nou eens geen Snoek, DuoQuest of DF4. Het uiterlijk was duidelijk niet één van de eerste vereisten.

Bernie

Het kon natuurlijk niet uitblijven dat Bernie (fb) ook in een velomobiel geprojecteerd zou worden.
Voor wie het niet helemaal thuis kan brengen: het is de foto van Bernie Sanders tijdens de inauguratie van president Biden.

Nieuwe wegwijzers

'Voldoet de huidige fietsbewegwijzering nog wel voor de – met name – snellere fietser? Die vraag vormde vier jaar geleden de start voor de verdere ontwikkeling van fietsbewegwijzering voor hoogwaardige, regionale fietsroutes. Nu is een landelijk gedragen uitvoeringsnorm een feit.' En nu maar hopen dat de nieuwe bordjes niet te hoog komen te hangen, want dan heeft een bepaalde categorie snelle fietsers er wellicht nog niks aan...

Jellybean

In het eerste vrijdagbericht van afgelopen november hebben we al eens verwezen naar het zelfbouwproject van Gonzalo Chomon. Destijds werd in een YouTube-filmpje de theorie van het project uit de doeken gedaan.
Op Facebook laat hij deze week zien, hoe de onderdelen er in de praktijk uitzien. Zo te zien, zal het in ieder geval geen lichtgewicht velomobiel worden, en is de elektrische ondersteuning waarschijnlijk geen overbodige luxe.

24 uurs race

De door Jan Kranczoch georganiseerde 24 uurs race, die vorig jaar in Oldenzaal zou plaatsvinden, maar i.v.m. corona moest worden afgelast, staat opnieuw op het programma. Dit jaar zal dit evenement op 14 en 15 mei plaatsvinden, mits de maatregelen rondom corona dit toelaten.
Noteer het dus alvast in je agenda! Wordt hopelijk vervolgd...

Zoekplaatje

Jantje wilde jullie niet langer in spanning laten, dus heeft hij de oplossing deze week toch maar helemaal gegeven. De foto is inderdaad genomen ten zuiden van Maastricht, aan het Albertkanaal. Je zou het zo misschien niet zeggen, maar achter die rotswand ligt het fort Eben-Emael, met zijn gangenstelsel van 5 km lengte. Zoals we vorige week ook al schreven: zeker een bezoek waard!

Herstel Ligfiets& 2020-4

In de laatste Ligfiets& stond een oproep voor winterfoto's. Helaas stond er het goede e-mailadres niet bij. Vanaf vandaag (!) is ook dat e-mailadres geldig. Voor alle zekerheid, hier het nu geldige e-mailadres: hoofdredactie@ligfiets.net.
De foto's kunnen nog tot 11 februari worden ingestuurd.
Excuses voor het ongemak!

Redactie

Reacties (6)

avatar

Kapje goed hoog over je neus trekken, de bril op het kapje zetten, iets verder van je ogen dan normaal, totdat de bril geacclimatiseerd is werkt ook. Heb je ook niet superdnerdy look met zo'n raar driehoekje die het perifere zicht belemmert en scheelt ook weer een overbodig produkt.

Mauricem, 29 jan 2021 14:39, bewerkt op 29 jan 2021 16:09

avatar

Als je het volume van de geprinte onderdelen van de JellyBean weet kun je het gewicht ook berekenen.

peter2807, 29 jan 2021 16:09

avatar

De stinkbrommer heeft geen stinkende tweetakt, maar een 2 cilinder 500 cc Perkins viertakt diesel met turbo. Die rookt een beetje met koude motor en stoot dus behoorlijk wat ultra fijnstof uit. Ook als die op bedrijfstemperatuur is.
Het is een Kraken trike met hydraulisch aangedreven besturing. https://www.youtube.com/watch?v=9eW_XXIn6CU

PietV, 31 jan 2021 09:45, bewerkt op 31 jan 2021 09:46

TeJayLigFts

Goed gevonden Piet.

TeJayLigFts, 31 jan 2021 10:49

avatar

Die facebook links werken nooit. Misschien is het een goed idee om screenshots te maken?

mikok, 01 feb 2021 04:24

CV

Kapje goed hoog over je neus trekken, de bril op het kapje zetten, iets verder van je ogen dan normaal, totdat de bril geacclimatiseerd is werkt ook. Heb je ook niet superdnerdy look met zo'n raar driehoekje die het perifere zicht belemmert en scheelt ook weer een overbodig produkt.

Het mondkapje an sich is al een overbodig product.

CV, 04 feb 2021 21:23